Arculat és Logó tervezés

Mindennek van vizuális arculata, akár tudatosan alakítjuk akár nem. Ez alapján ítéli meg első találkozásra partnerünk cégünk helyzetét, szolgáltatásunk színvonalát, sikeres tevékenységünket.
 Ezért nem mindegy hogy egy arculat koncepció alapján alakul vagy csak adhoc ahogy a mindennapi feladatok diktálják.

A vizuális arculat egy rendszer ami minden részletében átgondolt és tudatos üzenetek közvetítője. Segít a bizalom megszerzésében és később még nagyobb szerepe van az újra megjelenő partner cégünkkel, márkánkkal való azonosulásában.

Az arculat segítségével akkor is elkísérjük partnerünket ha magunk fizikálisan nem is vagyunk jelen. Vele van névjegykártyánk és a cég logója, prospektusunk, bármikor elérheti és megtekintheti weboldalunkat. Ebből is kiderül a jó arculat biztosan megtérülő befektetés. Nem érdemes önjelölt designerekre, a szomszéd fiacskájára vagy az egyébként csinos és a divatban otthonosan mozgó titkárnőre bízni a logó vagy arculat tervezését, mert egy félresikerült arculat vagy logó megváltoztatása mindig fájdalmas a cégnek és sok-sok kidobott pénzzel jár.

Forduljunk szakemberhez, nézzük meg eddigi referencia munkáit és mindig a jobbat és ne az olcsóbbat válasszuk. Ha ez a döntés megvan jön a neheze: meg kell tudnunk fogalmazni mit is akarunk, mi az üzenetünk. Mi az üzleti tervünk, kit akarunk elérni, milyen a konkurencia megjelenése stb. Ezt nem lehet megspórolni, vagy megcsináljuk mi vagy megbízunk szakembereket akik kutatásokkal alátámasztva megoldási lehetőségeket ajánlanak. Ha tisztába kerültünk cégünk céljaival akkor kezdhetjük kialakítani saját üzleti arculatunkat.

Elsőként meghatározzuk a nevet majd ennek birtokában megbízzuk a tervezőgrafikust egy logó megtervezésével. Mondjuk el saját elképzeléseinket, de legyünk nyitottak arra hogy egy másik “agy” másként látja kívülről terveinket. Fontos hogy ne ragaszkodjunk a saját ötletünkhöz csak azért mert azt mi mondtuk.

Bízzunk abba hogy az alkotó partner kívülről többet lát. A név kiválasztása és a logó megtervezése után kezdhetünk neki az arculat kibontásának. Határozzuk meg pontosan a feladatokat, hol milyen formában akarunk megjelenni, milyen meglévő eszközeinket alakítsuk az arculat formájára.

Az arculat megtervezése soha sincs készen, olyan mint egy szép kert, mindig gondozni, alakítani kell hogy ne dzsungelesedjen el. Ezért célszerű az arculat megtervezését elindító tervezővel hosszú távú együttműködésben gondolkodni. Az ő fejében már olyan megoldásoknak is kell szerepelnie amit mi még el se képzeltünk.

Végezetül: ne másoljunk, ne vegyünk le a netről látott megoldásokat mert nálunk még ugyan gyerekcipőben járó, de az uniós csatlakozásunkból és a józan észből kifolyólag egyre erősödő szerzői jog komoly és mélyen a pénztárcába nyúló dolog.

Amennyiben Ön most kezd a cége arculat tervezésében, vagy csak egy jó logót szeretne, nézze meg referenciáinkat és keressen meg minket főleg akkor ha az Ön vállalkozása az internet segítségével is szeretne terjeszkedni. Sántha András grafikusművész munkái magukért beszélnek.

Arculat és logó tervezés mellé most egy “Kezdő” Google AdWords kampányt kap ajándékba.
Ajándék AdWords kupon