Kategória: Google adwors

A Google Adwords költségek megtervezése

A Google AdWords költségeinek majdnem minden részlete szabadon választott. Egyetlen kötelező érvényű fizetnivaló az egyszeri aktivációs díj. Ez mindenképpen szükséges, hiszen ez fedezi a fiók létrehozását, a folyamatos karbantartást, valamint a valamikori megszüntetést, továbbá ez egy jelképes összeg, mely a hirdetők elkötelezettségét mutatja a Google AdWords felé.

Az összes többi költség teljesen szabadon választott. A Google AdWords hatalmas előnye, hogy mindenki saját maga dönthet arról, mennyit kíván költeni hirdetésére, nincsenek minimális kötelező megjelenések.

A hirdetésekért lehet fizetni megjelenésenként, vagy kattintásonként, ennek eldöntése főként attól függ, hogy azonnali reakciót szeretne valaki a látogatóktól vagy márkaépítésre szeretné felhasználni hirdetését.

Van még egy nagyon nagy előnye az AdWords hirdetési feltételeinek. Nincs arra esély, hogy valaki kifusson a megtervezett költségkeretéből, mivel ez is behatárolható, akár napi szinten. A hirdető saját maga határozza meg azt a felső limitet, amit a hirdetés megjelenítésére szeretne költeni.

Amikor Ön meghatározza a maximális költségkeretét, valamint a kattintásonkénti vagy megjelenésenkénti árat, ésszerű felhasználni a kulcsszóválasztó eszköz adatait, ahol pontos számadatokat kaphat arról, hogy a kiválasztott kulcsszavakra mennyi a havi rákeresés. Ez nagy segítséget nyújthat abban, hogy hozzávetőlegesen megbecsüljük a napi kattintási arányt.

A fizetési módozatok, a napi költségkeret, valamint a kattintások és megjelenések ára bármikor módosítható, akárcsak a kulcsszavak vagy a hirdetés szövege. Ez nagy segítség a hirdetés hatékonyságának azonnali növelésében. (tovább…)

Fel

A Google Adwords és a célközönség

A Google AdWords hirdetések létrehozása és elhelyezése sokkal átfogóbb marketing tapasztalatot igényel, mint azt gondolnánk. Ennek megértéséhez ismerni kell a Google AdWords kiterjedt lehetőségeit.

Első lépésként el kell készíteni egy felhasználói fiókot, majd megírni egy rövid, de jól kommunikáló bejegyzést, mely nagyon beszédesen utal a népszerűsíteni kívánt webhelyre.

Ezután ki kell választani azokat a kulcsszavakat, melyekre szeretnénk, ha hirdetésünk megjelenne.

Az egész folyamatot érdemes a célközönség meghatározásával kezdeni, mivel ennek segítségével, sokkal célirányosabb hirdetést hozhatunk létre, mely roppant módon képes megnövelni a bejegyzés hatékonyságát.

Érdemes tudni, hogy nem csupán lekérdezési listákban jelentethetjük meg a hirdetést, hanem a Google teljes tartalmi hálózatán, melyek különböző típusú webhelyek összessége.

Nem csupán tartalmi hasonlóság alapján határozhatjuk meg a hirdetés megjelenésének helyét, hanem földrajzi elhelyezkedés szerint is, mely sok esetben nagyon praktikus. Például egy helyhez kötött kereskedelem vagy szolgáltatás hirdetése esetén nagyszerű dolog, ha viszonylag közel van az, aki olvassa a hirdetést, hiszen így ki tudja használni a lehetőséget. (tovább…)

Fel

A Google Adwords tudatos felhasználói

A Google AdWords lehetőségeit sokféle esetben érdemes felhasználni a közönséget célzó marketing kampányokra. Elsődleges felhasználói azok a kereskedők, akik webáruházat működtetnek, tehát fizikailag nem rendelkeznek üzlettel, a kereskedelem az interneten keresztül történik.

Azok számára is kiváló lehetőség a Google AdWords, akik számára a reklám egyéb fajtája túl nagy beruházást jelentene, így a Google AdWords segítségével kizárólag saját célközönségük érdeklődését kell megfizetniük.

Az is gyakorta előfordul, hogy egy-egy nagyvállalat marketing kampányának része az AdWords, melyet általában márkaépítésre használnak.

Reakció kiváltás vagy márkaépítés

Az AdWords hirdetés megtervezése előtt nem csupán azt kell meghatározni, hogy kihez szóljon a reklám, a hirdetés céljával is tisztában kell lenni. Ez egy fontos része a tervezésnek, hiszen ez határozza meg a hirdetés szövegét, valamint a hirdetés fogadó oldalát. (tovább…)

Fel

Kulcsszó fontossága

Ahhoz, hogy a kulcsszó fontosságával tisztában legyünk, meg kell értenünk, pontosan miként célozza meg a közönséget egy AdWords hirdetés.

Milliós nagyságrendben mérhető a keresők által végrehajtott lekérdezések száma, mely naponta megtörténik az interneten. Ezek az emberek célzottan keresnek valamit, egy szolgáltatást, egy terméket, egy bizonyos típusú információt. Ebből adódóan, a keresők által kiadott lista pontosan olyan webhelyeket fog tartalmazni, melyek erősen érdeklik a látogatót.

Az egyéb reklámok tekintetében igen nagy hangsúly van az érdeklődés felkeltésén, illetve az igény megteremtésén. Legtöbb esetben ez emészti fel a reklámba fektetett energiák nagy részét.

Az AdWords esetében erre nincs szükség, hiszen a hirdetés kulcsszó alapú. Pontosan azok találnak rá a hirdetésre, akik kifejezetten abban az időpontban, pontosan azt a szolgáltatást vagy terméket keresik, így a webhelyre való átkattintásra igen nagy esély van. (tovább…)

Fel

A Google Adwords hirdetések formátumai

A Google AdWords hirdetések között a szöveges formátum a leggyakoribb, ám nem ez az egyetlen lehetőség. Amennyiben valaki úgy érzi, hogy egy kép vagy egy animáció sokkal erőteljesebben kifejezi a mondanivalóját, azt is megvalósíthatja a Google AdWords keretein belül.

Ezen kívül lehet videó hirdetést is alkalmazni, vagy akár hanganyagot. Ennek ellenére a szöveges hirdetés a leggyakoribb, mivel ennek elkészítése a legegyszerűbb, valamint az elhelyezése is praktikusabb.

A szöveges hirdetések négy részre tagolódnak. Legfelül található a címsor, mely szóközzel együtt 25 karakterből áll. Ez a hirdetés legjobban látható része, tehát olyan szövegnek kell lenni, mely megragadja a látogató figyelmét legalább annyira, hogy tovább olvassa a hirdetést. (tovább…)

Fel

A Google Adwords hirdetések teljesítménye, nyomonkövetése

A Google AdWords hirdetések hatalmas előnye az offline hirdetésekkel szemben, hogy teljesítménye egészen pontosan nyomon követhető.

Egy offline hirdetés esetében a teljesítményt a forgalom megnövekedésének mértéke szerint lehet meghatározni, legfeljebb annyit lehet még tenni, hogy valamilyen módon megtudjuk mi indította vásárlásra a potenciális érdeklődőt. Ezt lehet akciós kuponokkal, telefonon való rákérdezéssel, és még számos egyéb módon, ám a lehetőségek mindig korlátozottabbak, hiszen csak hozzávetőleges eredményt nyújtanak.

A Google AdWords hirdetés esetében pontos számadatokkal rendelkezik a hirdető, melyet valós időben képes nyomon követni. Ez lehet a Google AdWords minőségi mutatója, mely több tényezőből áll össze. Ez azt mutatja, hogy a Google AdWords mennyire minősíti jónak a hirdetést.

Ennek a minőségi mutatónak fontos számadata az átkattintások száma, melyet külön figyelni lehet. Az átkattintási arányt érdemes figyelemmel kísérni, hiszen a hirdetés tökéletesítése során azonnal mérhető az arány javulása.

Amikor egy időszakban az átkattintási arány növekszik, vagy csökken, egészen pontosan meg lehet határozni annak kiváltó okait, és növekedés esetén erősíteni azt, csökkenés esetén javítani lehet a hirdetésen. (tovább…)

Fel

Google Adwords lehetőségek

A Google AdWords egy tökéletes lehetőség arra, hogy célzott hirdetéseket hozzunk létre, mely manapság a legköltséghatékonyabb megoldás azon vállalkozások számára, akiknek nem áll módjukban hatalmas méretű reklámkampányokat finanszírozni.

Az AdWords egy Google alkalmazás, tehát a továbbiakban, amikor keresőkről lesz szó, elsősorban a Google keresőre gondolunk.

A keresőmotor célja, hogy egy adott lekérdezésre, mely lehet egy kulcsszó vagy egy kifejezés, kiadjon egy olyan listát, mely szorosan kapcsolódik a lekérdezéshez. Ez segíti hozzá a felhasználókat ahhoz, hogy a roppant kiterjedésű interneten viszonylag gyorsan megtalálják a keresett információkat. (tovább…)

Fel