A Google Adwords és a célközönség

A Google AdWords hirdetések létrehozása és elhelyezése sokkal átfogóbb marketing tapasztalatot igényel, mint azt gondolnánk. Ennek megértéséhez ismerni kell a Google AdWords kiterjedt lehetőségeit.

Első lépésként el kell készíteni egy felhasználói fiókot, majd megírni egy rövid, de jól kommunikáló bejegyzést, mely nagyon beszédesen utal a népszerűsíteni kívánt webhelyre.

Ezután ki kell választani azokat a kulcsszavakat, melyekre szeretnénk, ha hirdetésünk megjelenne.

Az egész folyamatot érdemes a célközönség meghatározásával kezdeni, mivel ennek segítségével, sokkal célirányosabb hirdetést hozhatunk létre, mely roppant módon képes megnövelni a bejegyzés hatékonyságát.

Érdemes tudni, hogy nem csupán lekérdezési listákban jelentethetjük meg a hirdetést, hanem a Google teljes tartalmi hálózatán, melyek különböző típusú webhelyek összessége.

Nem csupán tartalmi hasonlóság alapján határozhatjuk meg a hirdetés megjelenésének helyét, hanem földrajzi elhelyezkedés szerint is, mely sok esetben nagyon praktikus. Például egy helyhez kötött kereskedelem vagy szolgáltatás hirdetése esetén nagyszerű dolog, ha viszonylag közel van az, aki olvassa a hirdetést, hiszen így ki tudja használni a lehetőséget.

Az AdWords arra is ad lehetőséget, hogy a felhasználói eszközt meghatározzuk, ami megjeleníti a hirdetést, hiszen lehetnek olyan hirdetések, melyeket sokkal inkább érdemes csak mobil készülékeken megjelentetni.

Az Google tartalmi hálózatán a hirdetés formátuma is igen sokrétű lehet. Az egyszerű szöveges bejegyzésen kívül lehet a formátum grafikus, tehát képes megjelenésű, de lehet interaktív videó vagy hangreklám. A formátum meghatározásának is igen sok köze van a célközönséghez, hiszen különböző korú és társadalmi rétegű emberekre különbözőképpen hatnak egyes formátumok.

Az AdWords hirdetéseknek megvan az a hatalmas előnyük, hogy lehet kattintás alapú az ár, tehát nem a puszta megjelenésért kell fizetni a felhasználónak, hanem csak akkor, ha egy potenciális érdeklődő rákattint a hirdetésre, hogy eljusson a fogadó webhelyre.

Mint a leírásból látni lehet, az AdWords rengeteg lehetőséget foglal magában, melyet kizárólag úgy lehet teljes egészében kihasználni, ha pontosan meg van határozva a célközönség, és ez alapján tervezzük meg a teljes marketinget. Sokkal pontosabb eredményeket lehet elérni, és az ár-megtérülés arány sokkal kedvezőbb lesz a hirdető számára.

Ilyen nézőpontból tekintve a dolgokat, sokkal eredményesebben lehet hirdetni, ha tapasztalt szakértőkre bízzuk az AdWords hirdetések megtervezését.

Bármilyen kérdése van a fent leírtakkal kapcsolatban, vagy ha hirdetéséhez szeretne segítséget kérni, szívesen állunk rendelkezésére.