Szövegírás

Egy webhely szöveges tartalmának több szempontból is nagy jelentősége van. Amikor egy weboldal keresőoptimalizálás által jó helyezést ér el a keresők listájában, az egy ingyen reklám a kereső részéről.

Az ingyen reklámért cserébe a weboldal tulajdonosa tartozik azzal, hogy elősegíti a kereső célját.

A keresők elsődleges célja, hogy a legrelevánsabb találatokat adja a látogatóknak egy-egy lekérdezésre, ezáltal a lekérdezést végző személy megtalálja azokat az oldalakat, melyeket alapvetően keres, továbbá hozzájusson a megfelelő információkhoz.

Szövegírás

Keresőoptimalizálás szempontok szerint is nagyon lényeges, hogy egy weboldal szöveges tartalma megfelelő mennyiségű legyen, valamint az megfelelően legyen megírva, különös tekintettel a kulcsszavak sűrűségére.

A keresők előnyben részesítik azokat a weboldalakat, melyeknek a szöveges tartalma nagy mennyiségű, hiszen a lekérdezők szempontjából előnyös, ha minél több információt talál az oldalon.

Minél kevesebb szöveg található egy weboldalon, annál kisebb az esély a keresők találati listájában való előrejutásra, valamint a linktárakban való elhelyezés is nehézkessé válik.

A szövegírás olyan tevékenység, melyre nagyon sokan alkalmasnak érzik magukat, és a gazdaságosság elvétől követve, a weboldal tulajdonos saját maga áll neki a feladatnak. Ebből a szempontból megvizsgálva a helyzetet, mindenki számára érdemes megfigyelni, hogy 50 oldal megírása mennyi időt vesz igénybe, majd érdemes kiszámolni, hogy az időbefektetés mértékét fedezi-e a megtakarítás összege.

Amikor valaki saját maga szeretné a szövegírás feladatát ellátni, pár alapvető dolgot figyelembe kell venni annak érdekében, hogy weboldala elérje a kívánt eredményt.

Érdemes tudni, hogy a duplikált tartalmat, mely nagy részben másolt tartalom, a keresők büntetik, nagy mennyiségű duplikált tartalom esetén le is tilthatják a weboldalt. Éppen ezért, a szöveges tartalomnak minden esetben egyedinek kell lennie.

Egy weboldal szöveges tartalmának minimálisan több tízezer leütést meg kell haladnia, különben a keresők nem találják jó minőségűnek a weboldalt. A cikkek hossza is meghatározó lehet, valamint a kulcsszavak sűrűsége is fontos szempont.

A szövegírás nem csupán keresőoptimalizálás nézőpontjai szerint lényeges. A lehető legkönnyedebben át kell, hogy adja a megfelelő információkat a látogatóknak.

Akár szakszövegről van szó, akár valamilyen marketing szövegről, a tartalomnak jól átláthatónak és érthetőnek kell lenni, mert ha nem teljesíti ezeket az igényeket, a látogató hamar otthagyja a weboldalt, még azelőtt, hogy vásárló lenne belőle, továbbá nem valószínű, hogy vissza fog térni erre a weboldalra.

A szövegírás egy webhely számára, sokkal összetettebb feladat, mint azt bárki gondolná, hiszen több elvárásnak kell megfelelni egy szimpla jó szövegnél.

A megfelelő szöveges tartalom nagymértékben befolyásolja a keresők listájában való jó helyezést, valamint ezen múlik, hogy mekkora lesz a visszatérő látogatók aránya a weboldalon.

Mindezek tudatában érdemes végiggondolni, hogy mennyire éri meg a megtakarítás, melyet egy professzionális szövegíró nélkülözésével képesek vagyunk elérni.

Amennyiben olyan kérdésed lenne a szöveges tartalommal, vagy a szövegírással kapcsolatban, melyet ez az írás nem érintett, szívesen állunk rendelkezésedre.