Google Apps a Microsoft nyomában

A Google új céljai között szerepel, hogy megtörje a Microsoft egyeduralmát az irodai programok területén. Ennek érdekében fejlesztette a Google Apps irodai szoftvercsomagot, mely alkalmas szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre, valamint elektronikus levelezésre.

A programcsomag lehetővé teszi, hogy vállalati felhasználás tekintetében megoszthatók, és bármikor elérhetők legyenek a munkafile-ok, ez nagyon sok esetben megkönnyíti a munkamenetet.

A Google Apps már eddig is több multi érdeklődését felkeltette. Az Amazon és a T-System már használja a rendszert, az új megoldás után érdeklődik többek között a Motorola, Jaguar, Land Rover, továbbá az Ahold.

A Google Apps hatalmas előnye a Microsoft programcsomagjával szemben, hogy nagyon kis erőforrást igényel, ettől függetlenül ugyanolyan hatékony mint a Microsoft Office, és nem utolsó sorban olcsó.

A Microsoft piaci részesedése az irodai programcsomagok területén jelenleg 94%, ezt kívánja megdönteni a Google, mely elég nagy kihívás még az óriás cég számára is.

Amivel a Google elsősorban az élre kíván törni, az a programcsomag olcsósága lesz, hiszen mindössze évi 40 euróért elérhető lesz a programcsomag a cégek számára. A kisvállalkozások számára, ahol 50 főnél kevesebb a foglalkoztatottak száma, ingyen lesz elérhető a szoftver, továbbá ugyanez vonatkozik a felsőoktatási intézményekre is.

A Google Apps tizedannyiba fog kerülni, mint a Microsoft Office, egy-két év alatt kiderül, hogy ezzel a roppant módon csökkentett árral sikerül-e megdönteni a Microsoft egyeduralmát.

Alább látható a Google Docs bemutató videója.