3%-ot estek a Google részvények

A második negyedéves jelentések szerint 20%-kal növekedett a Google profitja, ennek ellenére a részvények ára esett 3%-ot.

A számszerűségek elképesztő mennyiségeket mutatnak, ugyanis a profit növekedés révén, a Google második negyedéves profitja 1,84 milliárd dollárra növekedett. Ez az összeg részvényenként 5,7 dollár nyereséget jelent.

Annak ellenére, hogy ez egy hatalmas növekedés, az elemzők számításait alulmúlta, ennek köszönhetően a részvények estek 3%-ot.

A második negyedéves bevétel azonban túllőtt az elemzők jóslásain, ugyanis az elérte az 5.09 milliárd dollárt (a prognosztizált 4.99 milliárd dollár helyett).

Ez az elképesztő bevétel és nyereségnövekedés minden kétséget kizáróan annak köszönhető, hogy az online hirdetések folyamatos fellendülést mutatnak. Kissé ellentmondásos, hogy a fizetett kattintások, a növekedés tekintetében lassulást mutatnak, 3%-kal elmaradt az előre jelzett 15-17%-os emelkedéstől.

Érdekes adat a Google munkaerő gazdálkodása is, miszerint a második negyedévben 1.184 dolgozót vettek állományba, mely mértékű munkaerő felvételre két éve nem volt példa a cégnél. A pénzügyi igazgató bejelentése szerint, ugyanezt a tendenciát fogják tartani, munkaerő felvétel tekintetében, a harmadik negyedévben is.

A második negyedéves jelentés eredményei nem arattak túlzott tetszést a befektetők körében, ennek révén a Google részvények 3%-ot estek.