5 Facebook hirdetési trükk, amivel növelhetjük a videós reklámok sikerességét

Ebben a bejegyzésünkben összeszedtük azt az 5 Facebook hirdetési trükköt, amelytől garantáltan sikeresebbek lesznek a videós reklámok ezen a közösségi média platformon.

Míg a képes és szöveges hirdetések a kattintási rátát segítik növelni, addig a videós hirdetések a lájkok és a kommentek számát gyarapítják a vállalatok Facebook posztjain.

Mivel a Facebook videós hirdetések 2021-ben is nagyon fontos marketing eszközök, így úgy gondoltuk, hogy hasznos lehet az, ha egy kicsit közelebbről is megnézzük azt, hogy pontosan milyen taktikákat érdemes használni ahhoz, hogy valóban sikeresek legyenek a 2021-es Facebook hirdetések.

5 Facebook hirdetési trükk videós kampányokhoz

  1. Facebook-ra készíthetünk hang nélküli, feliratos vagy animációkra épülő videós hirdetéseket

A YouTube hirdetések esetében esszenciális a kiváló hanganyag-használat a videós reklámok esetében, hiszen számos esetben a felhasználók csak hallgatják a platform videóit, mert rengeteg podcast érhető el a legnagyobb videómegosztó portálon.

Ezzel ellentétben viszont a Facebook felhasználók többsége nézi a Facebook tartalmat, de lenémítja az esetleges hanganyagokat vagy videókat, mert nem feltétlenül hord fülhallgatót a fülében, amikor a platformon böngészi a posztokat.

Ez azt jelenti tehát, hogyha készítünk is valamilyen hanganyagot a videós reklámhoz, akkor azt a felhasználók többsége (kb 80%-a) sosem fogja meghallgatni, mert alapból lenémítva használja a Facebook platformját.

Hasznos megoldás lehet emiatt az, ha a mondanivalót felirat vagy jól értelmezhető animációk segítségével tudatjuk a userekkel. Így tökéletesen megértik majd, hogy miről szól és mi a célja a reklámnak anélkül, hogy gyorsan elő kellene halászniuk a fülhallgatójukat.

Facebook hirdetési trükk #1:

Használjuk ki a videóhirdetés feletti szöveges részt, s írjunk bele mindent, amit nem tudtunk beletenni a hirdetésbe. Ne feledkezzünk el egy linkről sem, amely CTA (Call-To-Action) buttonnak is használható.

  1. Minél rövidebb a Facebook videós hirdetés, annál többen nézik végig

Kicsit érdekesek manapság az emberek; képtelenek végignézni egy 5 perces reklámot, de szívesen végighallgatnak egy 4 órás podcastot. Mindenesetre nincs egy meghatározott időtartam, ameddig egy videós reklámnak tartania kell, amely minden iparágra igaz lehetne.

  • 30 másodperces videós hirdetés: Tökéletes lehet a webáruházak esetében akkor, ha például egy szezonközi leárazást szeretnének promotálni.
  • 1-2 perces videós hirdetés: Ez a típus már inkább azoknak a cégeknek lehet kedvező választás, amelyek egy fontos témát akarnak felölelni. Például a tech cégeknek egy innovatív ötlet leírására jó lehet egy ilyen. Vagy egy társadalmi felhívás esetében is, amely cselekvésre ösztönzi a vállalat követőit.
  • 2-5 perces videós hirdetés: Ez a fajta videós hirdetés azoknak a non-profit szervezeteknek lehet jó választás, akik egy ilyen kis promóció keretein belül szeretnének valamit tanítani a felhasználóknak. Ez pont elég idő arra, hogy felkeltse a userek érdeklődését egy új nyelv, szakma vagy hobbi megtanulására.

Facebook hirdetési trükk #2:

Készítsünk legalább két verziót (egy rövid és egy hosszú típust) a videós hirdetésből, s a Facebook hirdetéskezelő felületén ellenőrizzük le, hogy melyik szerepel jobban a mi közönségünk esetében. Bármelyik is lesz a befutó, ne felejtsünk el feliratot készíteni hozzá, hogy maximálisan egyértelmű legyen a videóhirdetés üzenete.

  1. A történetmesélés továbbra is sikeres a Facebook reklámok között

A reklámok esetében a történetmesélés a 2020-as évben volt eddig a legdominánsabb, viszont úgy tűnik, hogy nem megy sehova ez az ötlet 2021-ben sem. Ez főképp azért van így, mert az emberek sokkal jobban emlékeznek azokra a reklámokra, amelyek egy történetet mesélnek el, mint azokra, amelyek csak a nyers és unalmas adatokra támaszkodnak.

Igen, jól néz ki az, ha be tudjuk mutatni a közönségünknek számokkal és különféle tényekkel bizonyítva azt, hogy a mi termékünk miért jobb, mint a konkurens cégeké, de ironikusan az emberek nem erre fognak emlékezni, hanem arra a termékre, amely egy történettel teszi őket gazdagabbá.

Ezt úgy lehet legkönnyebben megtenni egy termék reklámozása során, ha a termék használatáról vagy a tapasztalatokról osztunk meg információt a közönséggel. Magyarul: kreálunk egy problémát, amire megoldást nyújt a termékünk.

  • Példa: Sok embernek fáj a feje a hideg- és melegfrontok váltakozása miatt. Ha ezt és ezt a terméket veszi be ez a csinos hölgy a videóban, aki épp állásinterjúra igyekszik, máris elmúlik a fejfájása és jobban fog szerepelni az interjú során.

Facebook hirdetési trükk #3:

Mivel nehéz egy 1-2 perces videóban elmesélni egy történetet, igyekezzünk megfelelő színű, méretű és típusú animációkat és feliratokat használni, hogy egyértelmű legyen a hirdetés célja.

  1. Használjuk ki a felhasználók által generált tartalmakat

Rengeteg cég jött rá arra az elmúlt években, hogy a felhasználók által generált tartalmak gyakran jobban fizetnek, mint egy hagyományos marketing promóció. A felhasználók által generált tartalmat a következők miatt szeretik alkalmazni a cégek:

  • Növeli a márka ismertségét a felhasználók körében.
  • Betekintést nyújt a közönség viselkedésébe, igényeibe.
  • Javítja a lead-ek generálását.
  • Elősegíti a személyre szabott promóciók kialakítását.

Jó példa erre az, ha a videós hirdetésbe egy felhasználónak a véleményét tesszük bele.

Példa: Ez az úr azért szereti ezt a márkájú elektromos fogkefét használni, mert minden új fogkefefej vásárláskor ennyi és ennyi összeget a cég jótékonysági célra fordít, amely segíti a harmadik világban élő gyermekek tiszta vízhez jutását.

Facebook hirdetési trükk #4:

  • Rendezzünk versenyt, s aki a legjobb videót küldi be, kap ajándékba egy terméket és még szerepelhet a cég reklámjában is.
  • Fontos: minden esetben kérjük az ügyfél beleegyezését abba, hogy szerepelhet-e a hirdetésben, különben kellemetlen jogi vitába keverhetjük a céget.
  1. A celebekben már rég nincs sok pénz, helyette kérjünk segítséget influencerektől

Ez egy kicsit hasonló a felhasználók által generált tartalmakhoz, viszont ez már egy külön kategória, amelyet influencer marketingnek hív a szakma. Ha egy influencert jelenítünk meg egy Facebook videóhirdetésben, akkor sokkal szerteágazóbb közönséget tudunk így elérni, illetve az ő személye miatt hitelesebbé tudjuk tenni a promóciót is.

Facebook hirdetési trükk #5:

Igyekezzünk olyan influencert választani, aki hasonló közönséggel rendelkezik, mint ami a vállalat célközönsége. Például ha túl fiatal alanyt választunk egy hallókészülék reklámozására, bizony kevés ügyfél tud majd vele azonosulni.

Konklúzió

A videós hirdetések már most is óriási hatást gyakorolnak a marketingre, hiszen növelik a márka-ismertséget és fokozzák a Facebook posztok alatti kommentek és lájkok számát is. Emiatt mindent fillért megérnek a Facebook videós hirdetések, hiszen több oldalról segítik támogatni a cég marketing stratégiáját.

Figyeljünk emiatt arra, hogy kevés hang, sok felirat és rengeteg animáció legyen a hirdetésben, hogy egyértelmű legyen a nézők számára a tartalom és az üzenet is. Legyen rövid, de megragadó a reklám, hogy később is sokan emlékezzenek majd a történetre, a termékre és a márkára.