A Google kiadta az Android 2.2 szoftvert

A Google hivatalosan bejelentette, hogy kiadta Android okostelefonos operációs rendszerének 2.2 verzióját, amely először automatikus frissítésként érkezik a társaság Nexus One okostelefonjaira.

A letöltések a bejelentéssel egy időben megkezdődtek, és a Google ígérete szerint a hét végéig minden Nexus One-felhasználó számára elérhetővé teszik az új platformot. A korábban Froyo munkanévre hallgató Android 2.2 segítségével a WiFi-képes okostelefonok forró pontokként működhetnek, azaz akár 8 másik, szintén WiFi-s készülékkel osztozhatnak a 3G, vagy esetleg 4G szélessávú mobilhálózati kapcsolaton. Ráadásul a hálózatmegosztás USB segítségével laptopokkal is lehetséges. Az, hogy a szolgáltatók mennyire örülnek ennek, kérdéses, mindenesetre az újítással sok pénzt spórolhatnak a több készüléket használók. Az Android 2.2 másik fő újítása a Flash Player 10.1 szoftver támogatása, ami feltétlen előny a fő versenytárs Apple iPhone-nal szemben.

Az operációs rendszer ezek mellett az új Android böngészővel is büszkélkedhet, amely a Google állítása szerint a JavaScript motor és egyéb fejlesztések révén az eddigi leggyorsabb mobilböngésző a piacon. Az Android 2.2-n a korábbinál jobban fut még a Microsoft Exchange szoftver is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Google mikor teszi széles körben letölthetővé az Android 2.2-t, amellyel már több jelenleg forgalomban lévő okostelefon is kompatibilis. A Google nyílt forráskódú mobiltelefonos operációs rendszere az éles verseny ellenére elég jól szerepel a piacon, felmérések szerint naponta több ezer Android-rendszerű készüléket adnak el világszerte.

forrás: prim.hu