Androidos okostelefon egyedi felhasználásra

Tavaly óta várnak az androidos okostelefon tulajdonosok arra a webes programszerkesztőre, mely révén teljesen egyedivé tehetik saját telefonjukat.

Az alkalmazást bárki használatba veheti, csupán egy Google felhasználó fiók kell hozzá, ezen kívül csak fantázia, semmilyen alapvető programozói tudást nem igényel.

A programszerkesztő rendelkezik egy katalógussal, ahol elérhetőek az alkalmazás moduljai, ennek alapján, mint egy kirakós játékot, olyan könnyű kialakítani a saját alkalmazásokat.

Ezzel az alkalmazással a végletekig kihasználhatóvá válik minden funkció, melyre az androidos platform képes, mindezt grafikus felületen, ezzel téve könnyebbé a kezdők számára is azt a lehetőséget, hogy pontosan úgy szabják testre saját mobiljukat, ahogy az a legkényelmesebb számukra.

Az App Inventor létrehozói gondoltak azokra a felhasználókra is, akik még soha nem kezeltek hasonló alkalmazást. Az ő dolgukat megkönnyíti a részletes oktató anyag, továbbá a bemutató anyag.

Ezzel az új lehetőséggel az eddigieknél is népszerűbbé válik az android platform, hiszen sehol máshol nincs meg jelenleg ez a lehetőség saját program szerkesztésére.

Az a lehetőség, hogy az új fejlesztéseket fel lehet tölteni, és gond nélkül terjeszteni, még ember közelibbé teszi az alkalmazást, hiszen ez más platformok esetében igen komoly nehézségekbe és hosszú procedúrákba telik.

Ezzel a programszerkesztővel azok is kipróbálhatják magukat, akik teljesen amatőrök a területen, hiszen a rendszer nagyon egyszerű, és nem állnak hatalmas elvárások a használhatóságot illetően.

Az App Inventor hatalmas áttörést jelent a teljesen egyedi alkalmazások területén, főként azok számára, akik szeretik kényelmesebbé tenni, legjobban testre szabni eszközeiket a jobb felhasználás érdekében.