Google Adwords lehetőségek

A Google AdWords egy tökéletes lehetőség arra, hogy célzott hirdetéseket hozzunk létre, mely manapság a legköltséghatékonyabb megoldás azon vállalkozások számára, akiknek nem áll módjukban hatalmas méretű reklámkampányokat finanszírozni.

Az AdWords egy Google alkalmazás, tehát a továbbiakban, amikor keresőkről lesz szó, elsősorban a Google keresőre gondolunk.

A keresőmotor célja, hogy egy adott lekérdezésre, mely lehet egy kulcsszó vagy egy kifejezés, kiadjon egy olyan listát, mely szorosan kapcsolódik a lekérdezéshez. Ez segíti hozzá a felhasználókat ahhoz, hogy a roppant kiterjedésű interneten viszonylag gyorsan megtalálják a keresett információkat.

A keresők két listát prezentálnak egy-egy lekérdezés alkalmával. Az egyik egy természetes lista, melynek sorrendje rangsorolva van a keresőmotor által. Első találatok között helyezkednek el azok az információk, melyek legszorosabban kapcsolódnak az adott lekérdezéshez.

A természetes lista ingyenes, és az előrekerülést keresőoptimalizálással lehet elősegíteni.

A másik lista fizetett hirdetésekből áll, mely szintén rangsorolva van. A két lista teljesen független egymástól, nem befolyásolják egymás találati eredményeit.

Mindenki eldöntheti saját maga, hogy melyik lehetőséget szeretné kihasználni. A két hirdetési módszer más-más marketing eszközöket igényel. Mindkét módszernek, a keresőoptimalizálásnak és a fizetett hirdetéseknek is egyaránt megvannak az előnyei, de a legszerencsésebb ha a két lehetőséget együtt használjuk hiszen mind a kettő része a keresőmarketingnek, és mind a két lehetőség arra szolgál, hogy nekünk minél több fizetőképes látogatót hozzon.

Ahhoz, hogy a természetes listában jó találati eredményt érjen el egy weboldal, oly módon kell azt kialakítani, hogy a keresőmotor értékesnek találja. A találati lista sorrendjének kialakításakor a keresőmotor roppant sok tényezőt vesz figyelembe, mely közül egyik a weboldal PageRank értéke, mely a weboldal értékének mutatója.

Érdemes mindkét marketing módszer lehetőségeit alaposan megvizsgálni ahhoz, hogy dönteni tudjunk, melyik lesz számunkra hatékonyabb. Ezek az írások azért készültek el, hogy az Ön segítségére legyenek a döntéshozatalban, próbálunk ehhez minden lehetséges információt megadni.

Az információk begyűjtése után, esetleg még közben is, a felmerülő kérdéseire szívesen válaszolunk, ezzel is megkönnyítve azt a folyamatot, hogy az Ön weboldala a lehető legjobb helyezést érje el a keresőkben saját területének kulcsszavaira.