A Google Adwords hirdetések teljesítménye, nyomonkövetése

A Google AdWords hirdetések hatalmas előnye az offline hirdetésekkel szemben, hogy teljesítménye egészen pontosan nyomon követhető.

Egy offline hirdetés esetében a teljesítményt a forgalom megnövekedésének mértéke szerint lehet meghatározni, legfeljebb annyit lehet még tenni, hogy valamilyen módon megtudjuk mi indította vásárlásra a potenciális érdeklődőt. Ezt lehet akciós kuponokkal, telefonon való rákérdezéssel, és még számos egyéb módon, ám a lehetőségek mindig korlátozottabbak, hiszen csak hozzávetőleges eredményt nyújtanak.

A Google AdWords hirdetés esetében pontos számadatokkal rendelkezik a hirdető, melyet valós időben képes nyomon követni. Ez lehet a Google AdWords minőségi mutatója, mely több tényezőből áll össze. Ez azt mutatja, hogy a Google AdWords mennyire minősíti jónak a hirdetést.

Ennek a minőségi mutatónak fontos számadata az átkattintások száma, melyet külön figyelni lehet. Az átkattintási arányt érdemes figyelemmel kísérni, hiszen a hirdetés tökéletesítése során azonnal mérhető az arány javulása.

Amikor egy időszakban az átkattintási arány növekszik, vagy csökken, egészen pontosan meg lehet határozni annak kiváltó okait, és növekedés esetén erősíteni azt, csökkenés esetén javítani lehet a hirdetésen.

Az AdWords hirdetések hatékonyságának legpontosabb mérhetősége érdekében a jelentésközpontban minden egyes felhasználó saját kedve szerint testre szabhatja, hogy pontosan milyen jelentést kér a hirdetéssel kapcsolatban.

A jelentések birtokában Ön pontosan tudatában lesz annak, hogy hány átkattintás eredményez vásárlót, így egészen pontosan meg lehet majd határozni egy átkattintás értékét, mely az AdWords beállítások alkalmával bármikor módosítható.

Ugyanez érvényes a kulcsszavakra is, hiszen a jelentések révén tisztán látható, mely kulcsszavak a leginkább megfelelőek, így amelyek esetleg nem eléggé célzottak, azok folyamatosan módosíthatók.

Az AdWords hirdetés hatékonyságának legjobb mutatója természetesen a forgalomnövekedés, ám nagy könnyebbséget jelent a hirdető számára, ha a teljes folyamatot átlátja, így az időközbeni javítás, illetve tökéletesítés nem vaktában történik, hanem pontosan azok a tényezők kerülnek változtatásra, melyek nem hozzák meg a kívánt eredményt.

Az AdWords jelentésközpontja, valamint a jelentések beállítása és azok ellenőrzése először bonyolultnak tűnhet, ezért érdemes olyan segítséget kérni, akik tapasztaltak és jártasak ebben a kérdésben, így rengeteg időt, energiát lehet megtakarítani.

Kérje segítségünket a helyes teljesítményfigyeléshez, hiszen célunk kizárólag az, hogy Ön teljes mértékben képes legyen kihasználni az AdWords nyújtotta lehetőségeket.