A Google Adwords hirdetések formátumai

A Google AdWords hirdetések között a szöveges formátum a leggyakoribb, ám nem ez az egyetlen lehetőség. Amennyiben valaki úgy érzi, hogy egy kép vagy egy animáció sokkal erőteljesebben kifejezi a mondanivalóját, azt is megvalósíthatja a Google AdWords keretein belül.

Ezen kívül lehet videó hirdetést is alkalmazni, vagy akár hanganyagot. Ennek ellenére a szöveges hirdetés a leggyakoribb, mivel ennek elkészítése a legegyszerűbb, valamint az elhelyezése is praktikusabb.

A szöveges hirdetések négy részre tagolódnak. Legfelül található a címsor, mely szóközzel együtt 25 karakterből áll. Ez a hirdetés legjobban látható része, tehát olyan szövegnek kell lenni, mely megragadja a látogató figyelmét legalább annyira, hogy tovább olvassa a hirdetést.

A következő rész a hirdetés tartalmának leírása, mely kétszer 35 karakter. Ennek a két sornak egyértelműnek kell lennie, nem lehet félrevezető, a látogatónak tudnia kell, ha a hirdetésre kattint, mit talál a fogadó oldalon. A leíró szöveg alapján a látogató figyelmét fel kell tudni kelteni annyira, hogy átkattintson, ám ha nem azt találja, amit keres, akkor a hirdetés nem lesz hatékony, hiszen nem az átkattintás a cél, hanem a potenciális ügyfelek megszerzése.

A harmadik és negyedik része a hirdetésnek két webcím, mely közül egyik látható a látogató számára, másik pedig a valós. Erre azért van szükség, mert nem feltétlenül kell a webhely főoldalának lenni a fogadó oldalnak. Legtöbbször a fogadó oldal, kifejezetten az AdWords hirdetéshez van elkészítve speciális marketing szöveggel, mely rábírja a látogatót valamilyen azonnali cselekvésre.

Ez az oldal lehet egy webáruház akciós termékeinek oldala, vagy egy hírlevél feliratkozásra bíztató oldal, de akár egy érdekes cikk vagy egy új márka bemutatása.

A webcím láthatósága azért fontos, hogy a látogatónak még a kattintás előtt legyen lehetősége tájékozódni arról, hogy melyik oldalra fog látogatni éppen. Amennyiben a látogató ismeri már az adott oldalt és nem szeretne odalátogatni, akkor ezzel időt takarítunk meg számára, magunk számára pedig felesleges plusz költséget, hiszen a cél minden esetben a tájékoztatás minél szélesebb körben.

Egy AdWords hirdetés szövegének elkészítése nagy feladat, hiszen a szavak száma igen erősen korlátozott. Ebben a kevés szóban kell oly módon átadni a lényeget, hogy az tájékoztasson és érdeklődést ébresszen.

Néhány nagyvállalat márkaépítő AdWords hirdetéseinek elkészítéséhez komplett marketing csapatot foglalkoztat, és ez nem véletlen. Rengeteg vásárló megnyerése vagy elvesztése múlhat azon, hogy egyetlen szó vagy kifejezés jól vagy rosszul van megválasztva.

A márkaépítés ma már nem csak a nagyvállalatok kiváltsága, az AdWords segítségével Ön pontosan be tudja határolni azt a célközönséget aki Önnek a legfontosabb és el tudja helyezni az üzenetét az Ön célcsoportja orra elé.

Ez nem azt jelenti, hogy Önnek azonnal fel kell építenie kisvállalkozása számára egy marketing osztályt, ám ha Ön nem jártas marketing vagy reklámkérdésekben, akkor az a legjobb megoldás, ha szakemberre bízza ennek az elkészítését.

Szakértő csapatunk pontosan erre specializálódott, hogy ezekkel a gondokkal ne Önnek kelljen megbirkóznia.

Tapasztalatunk garancia arra, hogy az Ön AdWords hirdetési kampánya a lehető legnyereségesebb legyen, és az AdWords lehetőségeit a legteljesebb mértékben képes legyen kihasználni.