Kulcsszó fontossága

Ahhoz, hogy a kulcsszó fontosságával tisztában legyünk, meg kell értenünk, pontosan miként célozza meg a közönséget egy AdWords hirdetés.

Milliós nagyságrendben mérhető a keresők által végrehajtott lekérdezések száma, mely naponta megtörténik az interneten. Ezek az emberek célzottan keresnek valamit, egy szolgáltatást, egy terméket, egy bizonyos típusú információt. Ebből adódóan, a keresők által kiadott lista pontosan olyan webhelyeket fog tartalmazni, melyek erősen érdeklik a látogatót.

Az egyéb reklámok tekintetében igen nagy hangsúly van az érdeklődés felkeltésén, illetve az igény megteremtésén. Legtöbb esetben ez emészti fel a reklámba fektetett energiák nagy részét.

Az AdWords esetében erre nincs szükség, hiszen a hirdetés kulcsszó alapú. Pontosan azok találnak rá a hirdetésre, akik kifejezetten abban az időpontban, pontosan azt a szolgáltatást vagy terméket keresik, így a webhelyre való átkattintásra igen nagy esély van.

Ehhez természetesen, szükség van arra, hogy igazán megfelelő kulcsszavakat válasszunk a hirdetéshez. Minél jobban passzol a megjelenő felülethez, valamint a fogadó webhelyhez a kulcsszó, annál nagyobb eséllyel lesz az érdeklődőből potenciális vásárló.

Ahhoz, hogy a legtöbb releváns megjelenést tudjuk biztosítani a hirdetésünkhöz, olyan kulcsszót érdemes választani, mely nem csupán passzol a tevékenységhez, de sokan keresnek rá azon a területen. Ehhez nagy segítséget nyújt a Google kulcsszó választó eszköze, mely megmutatja, hogy egy adott szóra hány rákeresés van bizonyos időszakonként.

A kulcsszó megadásakor lehetőség van arra, hogy teljes egyezés esetén jelentesse meg a hirdetést, ám általános egyezés beállításakor a kulcsszó szinonimáit, egyes vagy többes számú alakjait is figyelembe veszi a keresőmotor, így több helyen és alkalommal tud megjelenni a hirdetés a lekérdezések által.

A helyes kulcsszó megválasztása az alapja a jó AdWords hirdetésnek, hiszen ezen múlik a találatok száma, valamint az a tény, hogy a hirdetés a legrelevánsabb helyen jelenjen meg, ami által a lehető legpontosabban képes megcélozni az érdeklődő közönséget.

A fentiek alapján egyértelmű, hogy a helyes kulcsszó megválasztása igen erősen befolyásolja az AdWords hirdetés hatékonyságát. Az is egyértelmű, hogy a helyes kulcsszó megválasztásának rengeteg nézőpontja van, és bármennyire járatos valaki a saját területén, akkor a leghatékonyabb a hirdetés, ha tapasztalt szakértő segítségével van megtervezve és kivitelezve.

Szakértőként, rengeteg időt és energiát vagyunk képesek megtakarítani Önnek, nem feltétlenül kell a kísérletezés idejét végigvinni, mely csak plusz költséget jelent az Ön számára.