Google Maps for Mobile népszerűsége

A népszerű térképszoftvert mintegy öt éve használják a mobil felhasználók, hiszen azóta elérhető, mára mintegy 100 millió havi felhasználója van a Google Maps for Mobile-nak.

Ezen a magas számértéken nem igazán van mit csodálkozni, hiszen számos hagyományos készülékre is gyárilag rákerül a szoftver.

A térképszoftver elsőként a BlackBerry-n volt elérhető, mára azonban a legtöbb okostelefon felhasználónak nem jelent gondot. Elérhető Palm mobilokon, Windows Mobile-on, iPhone-on és természetesen Androidon is.

A Google Maps előtelepítése naponta több száz felhasználóval növeli a jelenlegi 100 milliós felhasználói tábort, hiszen elgondolkodni sem kell azon, mi hiányozhat az alkalmazások közül.

Érdekes adat, hogy a hagyományos készüléket vásároló felhasználók kevésbé válnak aktív felhasználóivá a térkép alkalmazásnak, holott az gyárilag rákerül a készülékekre.

Ennek oka valószínűleg az, hogy az okostelefont használók között hétköznapivá vált az alkalmazások felhasználása, míg a hagyományos mobilt használók körében ez még nem megszokott.