Google Music hamarosan

A Google Music-ról még nem sokat lehet tudni, de annyi biztos, hogy hamarosan elérhető lesz a szolgáltatás, és szinte minden létező eszközzel hozzá lehet majd férni a zenetárhoz.

Hozzávetőlegesen egy időre tervezik az Android 3.0 operációs rendszer és a Google Music megjelenését, mindezek ellenére, nem csak a 3.0-ás, hanem az Android 2.2 verzióval is működni fog a zeneszolgáltatás elérése.

A zenék nem csak mobilkészülékkel, hanem számítógéppel és mini tablet-tel is letölthetők lesznek egy saját katalógusba. Az újítás lehetővé teszi majd azt is, hogy interneten keresztül, mobilkészülékkel elérhető legyen az otthoni számítógépre letöltött zenetár.

Ebből adódóan, a szinkronizálhatóság és a zenék hordozhatósága minden eddiginél egyszerűbb lesz, szinte bárhonnan, és bármilyen készülékkel elérhetők lesznek a saját részre kiválasztott zenék.

A zeneletöltések tulajdonjoga eddig még kérdéses, még az sem tudható, hogy a készülékekre letölthetők lesznek-e a zenék, vagy csak egy létrehozott katalógusból érhetők el interneten keresztül. Az is elképzelhető, hogy egy teljesen új letöltési megoldással áll elő a Google, ám nagyon valószínű, hogy több lehetőség közül lehet majd választani, melynek részét képezik majd a hagyományos letöltések.

A Google már elkezdte a tárgyalásokat a legnagyobb lemezkiadókkal, mely az ő részükre olyan mérvű reklámlehetőséget biztosít, mely nagyságrendet csak a Google képes biztosítani hatalmas tartalomszolgáltató rendszerével.