Közösségi játékok felé nyit a Google

A Google hamarosan a közösségi játékok felé nyit, mely nem igazán meglepő, hiszen a közösségi játékok piaca egyre nagyobb teret jelent a fejlesztők és üzemeltetők számára.

Ez a megmozdulás főként a Facebook ellen tervezett támadás, hiszen ott igen népszerűek a közösségi játékok, főként a Farmville. Pontosan a Farmville fejlesztő cégébe, a Zynga cégbe invesztált a Google több, mint 100 millió dollárt.

Ez a hír még egyenlőre nem több, mint pletyka értékű, hiszen sem a Google, sem a Zynga nem tett hivatalos bejelentést, ennek ellenére minden jel arra utal, hogy a hír megalapozott.

A legfontosabb információ a hitelességgel kapcsolatban, hogy a Google folyamatosan játékfejlesztő projektvezető álláshirdetéseket futtat.

Mindent egybevéve, a Google menedzsmentjére nagyon is jellemző húzás lenne ez, hiszen ezzel a befektetéssel vezető szerephez jutna a Zynga cégben, mely jelenleg viszi a prímet a Facebook platformján.

Arról már korábban is esett hír, hogy a Google Games projekt hamarosan elindul, mely több közösségi játék összefonódása lesz, ehhez nagy segítséget jelent majd a Zynga-ban betöltendő szerepe.

Tekintettel arra, hogy a közösségi szolgáltatások aranykorát éljük, nyilvánvaló, hogy a Google is arra törekszik, hogy minél nagyobb szeletet hasítson ebből a hatalmas piacból. Eddigi kezdeményezései közül egyedül a YouTube mondható sikeresnek, továbbá nagy esély van a hamarosan induló zenei szolgáltatás gyors befutásának.

Az online közösségi játékok már most roppant árbevételeket mutatnak fel, egyértelmű, hogy a Google sem akar kimaradni a jóból.

Másik fontos szempont a Google számára, a közösségi játékok felfuttatásával kapcsolatban, hogy ezzel komoly támogatást tudnak majd szerezni a Google Checkout-nak, mely a Google saját fizetési rendszere. Ma még a legtöbb platformon PayPal rendszeren keresztül történik a fizetés, ám ha Google a játékpiacon is nagyhatalommá növi ki magát, akkor ez hamarosan megváltozik, hiszen a felhasználók kénytelenek lesznek a Google fizetési rendszerére átszokni.

Érdekes látni, hogy amikor úgy gondoljuk, a Google keze mindenhová elér, akkor az új nappal ismét új híreket hallunk, hova tette be ismét a lábát az internetes nagyhatalom, ami persze nem gond, hiszen tőlük jobbára megszokhattuk a jó minőséget, így senkinek nem lehet oka panaszra.