Megjelent a legújabb Sense, és két új Desire telefon

A HTC-nek sikerült elérni, hogy bekerüljön az első négy gyártó közé az okostelefon piacon. Mindezt elsősorban a Sense rendszerrel sikerült elérnie, mely az Android tovább fejlesztett változata.

A Sense legújabb változata pár napja jelent meg. Legnagyobb újítása a megváltozott e-mail felület, mely lehetővé teszi, hogy több fiókot lehessen egyszerre kezelni.

Az új Sense leginkább biztonsági szempontok szerint kapott nagyon sok újítást. Könnyen összeköthető laptoppal és a Sense webhelyén sok dolog alakítható, testre szabható.

Biztonsági szempontból igen erősen leegyszerűsödtek a dolgok, mivel mostantól a Sense webhelyén törölhető minden adat a telefonról. Ez akkor érdekes, amikor a telefon illetéktelen kezekbe kerül, így elkerülhető, hogy a jelszavak és egyéb személyes adatok hozzáférhetővé váljanak.

Az új Sense nem teljes mértékben lesz elérhető a régebbi készülékeken, de néhány alkalmazás használható lesz.

A HTC két új Desire telefont is bemutatott, a Desire HD és a Desire Z modellt. A két új készülék ellenállóbb a régebbi típusnál, mivel a telefonok előlapja és hátlapja alumíniumból készült műanyag helyett.

A Desire HD nagyobb kijelzőt kapott, mint elődje, valamint belső memóriája microSD-vel bővíthető. A Desire Z kapott egy qwerty billentyűzetet. Mindkét telefon csúcskategóriás, látványra viszont igen hasonló az eredeti Desire-hez.

A HTC mostanra elérte, hogy márkaként tekintsenek rá, ezt a Desire készülékeknek és a Sense rendszernek köszönheti.