Google Maps for mobile továbbfejlesztve a gyalogosoknak

A Google ismét bővítette az Androidot, a Google Maps for mobile most már gyalogosok számára is könnyedén használható.

Gyalogos navigáció került a Google térképszoftverbe, mely erősen megkönnyíti azok életét, akik az utcán állva keresnek valamit, esetleg eltévedtek egy ismeretlen környéken.

Természetesen, van egy apró hátulütője az alkalmazásnak, ugyanis az a gyalogos, aki a térképet, jelen esetben a mobil kijelzőjét nézegeti, sokkal figyelmetlenebb az úton, így az autósoknak mostantól sokkal jobban oda kell figyelniük erre.

Nem beszélve arról, hogy a gyerekek körében még eltévedni sem kell ahhoz, hogy ezt az érdekes kiegészítőt alkalmazzák, ha kell, ha nem.

Bár nincs arra törvény, hogy nem lehet az utcán gyalogolva a mobil kijelzőjét bámulva haladni, de érdemes lenne erre jobban odafigyelni, hiszen a biztonság az elsődleges.

Az Android kibővült térképe két funkcióval is rendelkezik. Nem csupán műholdas térkép vehető igénybe, hanem az utcanézet is betölthető. Ez a funkció sajnos csak azokban az országokban használható, ahol jóvá lett hagyva az utcák fotózása, ugyanis sok helyen az adatvédelmi biztosok, különböző okokra hivatkozva, megtiltották ezt.

Sajnos a navigáció jelenleg hazánkban még nem elérhető szolgáltatás, idővel hozzánk is elér.