Facebook a csúcsbefutó az USA-ban

A Facebook rekordot döntött az USA-ban, ezzel leverte a Google-t és a Yahoo-t.

Az amerikai felhasználók a Facebook közösségi oldalán töltik el a legtöbb időt, mely rekordidőt most először sikerült elérni.

A tavalyi évben a Facebook harmadik volt a rangsorban, előtte állt a Google és a Yahoo. Az idei évben már számítani lehetett rá, hogy hamarosan első helyre kerül, hiszen már nyáron is második volt, megelőzve a Yahoo-t.

A látogatottsági versenyben, valamint az oldalon töltött időt figyelembe véve, a Yahoo bukott a legnagyobbat, hiszen egy évvel ezelőtt első volt a rangsorban, most szinte behozhatatlannak látszik a lemaradása.

Adatok tekintetében érdekesség, hogy az USA-ban a netfelhasználók összesen 413 millió percet neteznek. Ennek az időintervallumnak 10%-át teszi ki a Facebook felhasználás.

Ehhez képest a Google 2 millió perccel van lemaradva. Ebbe természetesen nem csak a kereső tartozik bele, hanem a YouTube, a Google News és a levelezés is.

A Yahoo (minden kapcsolódó részével egyetemben) összesen 4 millió perccel van lemaradva az első helyezett Facebook-tól.

Azt is érdekes megfigyelni, hogy az egy évvel ezelőtti helyzethez képest, a Facebook oldalán jelenleg két és félszer annyi időt töltenek a látogatók, mint egy évvel ezelőtt. Semmi csodálkozni való nincs azon, hogy a Google szeretne saját közösségi portált, amivel a Facebook nyomába kíván eredni.

Már csak az a kérdés, hogy értékesítés szempontjából hogyan tudja felvenni a versenyt a Facebook a Google alkalmazásaival, míg a Google hirdetői teljesen targetált közönséget kap, addig a Facebook nagy része 12 és 17 év közötti tini lányokból áll akiknek elég korlátozott a vásárlási szándéka.