Kezdődik az indiai 35 dolláros tablet gyártása

Júliusban mutatták be először Indiában azt az olcsó tabletet, mely az oktatási miniszter, Kapil Sibal kezdeményezésére készült, és gyártási költsége 35 dollár.

Az olcsó tablet gyártásához találtak egy indiai hardvergyártó céget, mely első körben, tesztelési célzattal, 100 ezer darabot gyárt az olcsó készülékből.

A tesztelésre gyártott tabletek januárban készülnek el, és ha a tesztelésen megfelelnek, akkor elindul a sorozatgyártás, mely egymillió darab tabletet jelent.

Ez az egymillió darab tablet kifejezetten a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára készül, és közöttük kerül kiosztásra.

A tablet ára 35 dollár, de mivel ez csupán a készülék bekerülési költsége, ezért ezzel az árral nem lehet számolni, ha kiskereskedelmi forgalomba kerül. A különlegesen alacsony ár kifejezetten a tanulók számára tartható.

A tablet felépítése eléri a középkategóriás tabletek minőségét. Ami benne foglaltatik, 2GB memória, wifi, webkamera, videó és fülhallgató kimenet, valamint mini USB csatlakozó és mini SD kártyaolvasó.

A tableten Android fut, melynek előnyeit már ismerheti a célközönség.

Tulajdonképpen teljesen jó minőséget sikerült elérni ezen az áron. A tablet egyetlen hátránya, hogy az érintőképernyő nem eléggé érzékeny, ám ezt a hátrányt már más olcsóbb tableteknél is megfigyelhettük.