Saját Facebook klónt indít a Google?

Megbízható források szerint a Google egy saját Facebook-klón indítását tervezgeti – állítja a TechRadar magazin. Az állítólag „Google Me” néven induló szolgáltatást a keresőóriás a közismert közösségi oldal közvetlen konkurensének szánja, amely egyre inkább veszélyezteti az internet megkerülhetetlen „kapuőrjeként” betöltött pozícióját.

A közelebbről meg nem nevezett forrás szerint ugyanakkor a Google Me nem egy teljesen új szolgáltatást, hanem a Google Profiles „felokosítását” képezné, amelyet a Facebook által is kínál funkciókkal vértezne fel a kererőóriás. Az ugyanakkor még kérdéses, hogy – ha a hírek igaznak is bizonyulnak – a Google-nak vajon sikerül -e megnyernie a webezőket új szolgáltatásának, vagy azok korábbi, hasonlóan népszerű oldalakat másolni próbáló klónjainak – mint például az egyértelműen a Twitter-t utánozni próbáló Google Buzz – sorsára jut majd.

A Google egyébként már rendelkezik egy Facebook-szerű közösségi szolgáltatással, az Orkuttal, amelynek népszerűsége azonban szintén mérsékeltnek mondható, és a közelébe sem ér a világszerte 400 millió felhasználót magáénak tudható Facebook-nak.

forrás: pcforum.hu