Nyitottá vált a Google Voice

A keresőcég mindenki számára elérhetővé tette egyre népszerűbbé váló szolgáltatását, amely eddig elsősorban a meghívottaknak, valamint a diákoknak nyújtott segítséget. További hasznos újításokat ígérnek.

A Google Voice nagyjából egy évvel ezelőtt indult el útjára, sokáig kizárólag meghívásos alapon próbálhatták ki az érdeklődők. Idén májusban az .edu domain alól regisztrálók, vagyis többnyire a diákok számára is megnyílt a rendszer, most azonban – legalábbis egyelőre a tengerentúlon – mindenki számára elérhetővé vált.

A fejlesztők több érdekes funkcióval csábítják azokat, akik vagy több telefonnal rendelkeznek, vagy ismerőseik, fontosabb kapcsolataik esetében áll fenn ugyanez a helyzet – a hangsúly a nagyobb kényelmen és a kisebb költségeken van. A Google Voice ennek érdekében olyan érdekes opciókat kínál, mint az egyetlen szám hozzárendelése minden készülékünkhöz (ennek megfelelően mindegyik, vagy semelyik sem csörög hívás esetén, természetesen a hívó fél személyétől és besorolásától függően), a szolgáltatás összekötése a meglévő telefonszámokkal, a GMail felületébe integrált hangposta funkció, az SMS és az email közötti automatikus konvertálás, stb.

A több készülék saját hangposta fiókjait szintén összekapcsolhatjuk, így nem kell külön minden egyes telefonon meghallgatni a beérkezett üzeneteket. Az egyes üzeneteket akár szöveges formában is megtekinthetjük, amely kevésbé zavaró ha például nyilvános helyen tartózkodunk. Az USA-n és Kanadán belül ingyenes hívás és szövegküldési lehetőség áll rendelkezésünkre, a nemzetközi hívások esetében pedig kedvezményes díjakkal dolgozhatunk, akár a webes felületről kezdeményezve az adott hívást.

Mindez a fejlesztők elmondása szerint az első lépés, szerintük még csak a felszínt kapargatják a meglévő lehetőségekkel, így az elkövetkező hónapokban, években további újítások (és talán újabb országok támogatása) várható.

forrás: sg.hu