Weboldalak látogatottsága itthon és külföldön

Avagy miért fontos 2020-ban is a weboldalak látogatószáma?

2020-ban is fontos a SEO-SEM szakemberek számára a weboldalak látogatottságának mérése, hiszen ez számos lehetőséget kínál az online marketing ügynökök számára, hogy célzottabb felhasználói élményt tudjanak nyújtani a usereknek. Nézzük meg, mely oldalak állnak az élen jelenleg a hazai és külföldi listákon weboldal látogatottság szerint!

Weboldalak látogatottsága Magyarországon 2020-ban

Elsőként nézzük meg azt a listát, amelyet a SimilarWeb oldalán lehet elérni, amelyen jól látható, hogy milyen típusú oldalakat látogat a leggyakrabban a magyar közönség.

A lista élén természetesen a megszokott óriásokat látjuk, mint a Google, Facebook, YouTube és Instagram, de utána már sorakoznak is a magyar hírportálok, mint az Index vagy az Origo.

Persze a magyar ember is szereti a felnőtt tartalmakat, így azokból sincsen hiány, de jól látható az is, hogy sokat olvasunk Wikipédiát, foglalkozunk az időjárással is, illetve gyakran nézegetjük az e-mailjeinket és a bankszámlánkat is.

Persze nincs hiány a női magazinokból, a sport újságokból, vagy a receptes oldalakból sem, ahogy azt is látni ebből a listából, hogy szeretünk autók, ingatlanok, illetve webáruházak kínálatában is válogatni.

 

1  google.com
2  facebook.com
3  youtube.com
4  google.hu
5  instagram.com
6  index.hu
7  origo.hu
8  pornhub.com
9  jofogas.hu
10  wikipedia.org
11  idokep.hu
12  freemail.hu
13  gov.hu
14  24.hu
15  xnxx.com
16  hasznaltauto.hu
17  arukereso.hu
18  xvideos.com
19  xhamster.com
20  blikk.hu
21  ncore.cc
22  hvg.hu
23  startlap.hu
24  ingatlan.com
25  twitter.com
26  videa.hu
27  444.hu
28  rosszlanyok.hu
29  sorozatbarat.online
30  portfolio.hu
31  indavideo.hu
32  nlc.hu
33  eredmenyek.com
34  femina.hu
35  emag.hu
36  hirkereso.hu
37  otpbankdirekt.hu
38  online-filmek.me
39  blog.hu
40  nemzetisport.hu
41  life.hu
42  pinterest.com
43  kapu.hu
44  gyakorikerdesek.hu
45  hirstart.hu
46  port.hu
47  telekom.hu
48  vatera.hu
49  nosalty.hu
50  filmorias.com

Például a linképítés miatt nagyon fontos ez a lista, hiszen jól láthatóak így azok az oldalak, amelyeken érdemes lehet PR cikkeket kihelyezni, – amennyiben releváns a weboldal tartalma a PR cikkel – hiszen az itt látható oldalakat rengetegen látogatják naponta. Miért fontos ez a lista?

Persze nehéz bekerülni a legmenőbb hírportálok, online magazinok és szaklapok szponzorált cikkei közé, viszont nem lehetetlen. Mivel ezek az oldalak is többnyire a reklámokból élnek, így mindig hagynak ki helyeket a szponzorált tartalmak számára.

Itt játszik rendkívül fontos szerepet az online marketing ügynökség, hiszen az ő feladata az, hogy jó üzleti kapcsolatokat ápoljon az itt látható oldalak szerkesztőivel vagy tulajdonosaival. Csak így tudja garantálni az ügyfelei számára azt, hogy a PR cikkek olyan magas látogatószámmal rendelkező oldalakra kerüljenek fel, ahol számos olyan felhasználó láthatja a cikket, akik potenciális vásárlók is lehetnek a jövőben.

A Google-nek is fontos a weboldalak látogatottsága

Rengeteg tényezőt vizsgál végig a weboldalakon a Google, mielőtt kiadná a találati oldalakon őket a keresési eredmények között a felhasználóknak. Többek között megnézi, hogy mennyire megbízható az oldal, hányan hivatkoznak rá, milyen korcsoportba sorolható a közönsége, milyen témája van, stb.

Mivel a Google számára a legfontosabb a lehető legjobb felhasználói élmény nyújtása a usereknek, így nyilván olyan oldalakat fog ajánlani egy-egy keresésre, amelyek nemcsak relevánsak az adott kulcsszóra vagy kifejezésre, hanem megbízható információval rendelkeznek az adott témával kapcsolatban.

A Google szemszögéből nézve minél több ember látogat egy weboldalt, annál nagyobb a valószínűsége, hogy az oldal nemcsak releváns tartalmakkal rendelkezik, de megbízható is az ott található információ.

Természetesen ezt még mind a mai napig a felhasználóknak kell eldönteniük, pláne most, amikor percenként jelennek meg álhírek szinte minden portálon, majdnem minden témában.

Weboldalak látogatottsága világszerte 2020-ban

A következő lista, amit érdemes megnézni, szintén a SimilarWeb oldalán található, amely jól mutatja, hogy mivel tölti a mai ember világszerte az ideje nagy részét.

A Föld internettel rendelkező lakossága rengeteget keres a neten a Google és a Baidu (kínaiak) segítségével, sok videót/podcastot néz vagy zenét hallgat a YouTube-on, folyamatosan tartja a kapcsolatot a szeretteivel a Facebook-on, néhány karakterben próbálja megváltani a világot a Twitteren, illetve nézegeti a megannyi szét PhotoShoppolt képet és videót Instagramon, s időnként ráles néhány Wikipédia cikkre is.

Persze itt is rengeteg a felnőtt tartalom, továbbra is népszerű az Amazon, illetve a Reddit is fontos, hiszen ott lehet cseverészni azokról a témákról, ahol nem engedik a kommentelést. Érdemes megemlíteni, hogy most a járvány miatt megnőtt a Zoom és az Office látogatottsága is, és továbbra is fontos szerepet tölt be a PayPal is.

 

1  google.com
2  youtube.com
3  facebook.com
4  twitter.com
5  instagram.com
6  baidu.com
7  wikipedia.org
8  xvideos.com
9  pornhub.com
10  xnxx.com
11  yandex.ru
12  yahoo.com
13  amazon.com
14  vk.com
15  live.com
16  yahoo.co.jp
17  naver.com
18  netflix.com
19  reddit.com
20  xhamster.com
21  whatsapp.com
22  linkedin.com
23  office.com
24  zoom.us
25  pinterest.com
26  ebay.com
27  google.com.br
28  mail.ru
29  ok.ru
30  discord.com
31  bing.com
32  qq.com
33  youtu.be
34  microsoft.com
35  google.de
36  msn.com
37  bilibili.com
38  roblox.com
39  amazon.co.jp
40  twitch.tv
41  paypal.com
42  amazon.de
43  news.yahoo.co.jp
44  bit.ly
45  rakuten.co.jp
46  tiktok.com
47  duckduckgo.com
48  zillow.com
49  aliexpress.com
50  craigslist.org

Biztosan sokan kíváncsiak az időjárásra, a receptekre vagy az aktuális sporteseményekre, de világszinten még sincs akkora szerepe ezeknek az oldalaknak, mint ahogyan azt a magyar listában láttuk.Érdekes, hogy nem látjuk a legnagyobb hírportálokat, amelyeket sokan látogatnak, de úgy tűnik mégsem elegen, hogy beleférjenek az első 50-be. Ilyenekre gondolunk, mint a BBC, CNN, The Times, New York Times vagy a Washington Post.

Ebből akár azt is leszűrhetjük, hogy az emberek jobban szeretnek csak úgy netezni, keresgélni, vásárolni és szórakozni, mint a különféle hírportálok aktuális irományait olvasgatni. Fontos emiatt az, hogy a hirdetéseket olyan helyekre tegyék ki a szakemberek, ahol olyan usereket érnek el vele, akik képesek növelni a cég eladásait a vásárlásokkal.

 

 

Fel