A Google Adwords költségek megtervezése

A Google AdWords költségeinek majdnem minden részlete szabadon választott. Egyetlen kötelező érvényű fizetnivaló az egyszeri aktivációs díj. Ez mindenképpen szükséges, hiszen ez fedezi a fiók létrehozását, a folyamatos karbantartást, valamint a valamikori megszüntetést, továbbá ez egy jelképes összeg, mely a hirdetők elkötelezettségét mutatja a Google AdWords felé.

Az összes többi költség teljesen szabadon választott. A Google AdWords hatalmas előnye, hogy mindenki saját maga dönthet arról, mennyit kíván költeni hirdetésére, nincsenek minimális kötelező megjelenések.

A hirdetésekért lehet fizetni megjelenésenként, vagy kattintásonként, ennek eldöntése főként attól függ, hogy azonnali reakciót szeretne valaki a látogatóktól vagy márkaépítésre szeretné felhasználni hirdetését.

Van még egy nagyon nagy előnye az AdWords hirdetési feltételeinek. Nincs arra esély, hogy valaki kifusson a megtervezett költségkeretéből, mivel ez is behatárolható, akár napi szinten. A hirdető saját maga határozza meg azt a felső limitet, amit a hirdetés megjelenítésére szeretne költeni.

Amikor Ön meghatározza a maximális költségkeretét, valamint a kattintásonkénti vagy megjelenésenkénti árat, ésszerű felhasználni a kulcsszóválasztó eszköz adatait, ahol pontos számadatokat kaphat arról, hogy a kiválasztott kulcsszavakra mennyi a havi rákeresés. Ez nagy segítséget nyújthat abban, hogy hozzávetőlegesen megbecsüljük a napi kattintási arányt.

A fizetési módozatok, a napi költségkeret, valamint a kattintások és megjelenések ára bármikor módosítható, akárcsak a kulcsszavak vagy a hirdetés szövege. Ez nagy segítség a hirdetés hatékonyságának azonnali növelésében.

Az AdWords fizetési lehetőségei között még az is szabadon választott, hogy Ön előre szeretne fizetni a hirdetésekért vagy inkább az utólagos fizetést választja, ahogy Önnek leginkább kényelmes.

Az AdWords hirdetések költségeinek megtervezésének az első lépése, hogy Ön meghatározza, mekkora értékkel bírhat egy potenciális látogató. Ennek meghatározása igen fontos, hiszen ez alapján lehet az átkattintás költségét behatárolni, majd később, a hirdetés sikerességének nyomon követésekor ez lesz az alapadat, mely alapján látni lehet, milyen mértékben térül meg a hirdetés ára.

Amikor megvan az átkattintó látogató értéke, majd be van állítva az átkattintás ára, és az mégsem hozza meg a kívánt eredményt, akkor szakértő szemmel végig kell nézni, hol a hiba és min kell változtatni.

Előfordulhat, hogy nem megfelelő a kulcsszó, és a látogató, az átkattintás után nem azt kapja, amit keres. Az is előfordulhat, hogy a fogadó oldal nem megfelelő, mert nem készteti vásárlásra, feliratkozásra, és egyéb más tevékenységekre a látogatót.

Nagyon sok apróságból áll össze egy sikeres AdWords reklámkampány, és minden egyes apróságnak meg van a maga funkciója. Bármelyik tényező figyelmen kívül hagyása vagy hibás tervezése útját állja a sikerességnek.

Éppen ezen tényezők miatt, egy nagy tapasztalattal bíró szakember rengeteg felesleges költségtől képes Önt megkímélni, melyet a kísérletezés időszaka felemésztene.

Segítünk Önnek megtervezni AdWords reklámkampányát oly módon, hogy az a lehető legkisebb átfutási idővel kezdjen nyereséget termelni az Ön számára.