A Google nem válaszolt a magyar kormánynak

A Google Transzparencia jelentése szerint 2010 második felében, a magyar kormányhivatalok 68 alkalommal kértek a Google-tól felhasználói adatokat, de erre a vállalat egyszer sem válaszolt. Ellenpélda, hogy az Egyesült Államok kormánya szinte mindenre választ kapott a Google-tól. Magyarországon kívül egyedül a török állam maradt még válasz nélkül, a svájci kormány azonban semmit nem kérdezett a Google-tól.
A Google Transzparencia jelentés összesíti, hogy a különböző államok hányszor kértek felhasználói adatokat, és erre a Google hány százalékban válaszolt. Eddig Magyarország csak azért nem szerepelt ezen a jelentésen, mert azok az országok, akik harmincnál kevesebb igénylést nyújtanak be, nem kerülnek fel a listára.
Abban az időszakban, amikor a magyar állam is igényelt adatokat a Google-tól, Belgiumból 85, Japánból 72 igénylés érkezett, s ezekre a vállalat 90%-ban reagált, míg az Egyesült Államok 4604 kérését 94 százalékos arányban válaszolta meg a Google.
A jelentés külön összesíti a jogsértő tartalom eltávolítására érkező kéréseket, miszerint: Brazíliából 263 bejelentés érkezett 12 363 tartalomra vonatkozóan, 76 százalékuk le is került az internetről, Nagy-Britanniából 38 jelentés érkezett, 93 518 tartalom miatt, amelyeknek 89 százalékát szintén letörölték az internetről. Ezen a listán Magyarország nem szerepel