Androidnak köszönhetjük az új Gmail névjegyzéket

A Gmail névjegyzék rendezés alá került, mely már régi hátraléka volt a Google levelezőrendszerének. Természetesen a Gmail felülete is megváltozott, többnyire a főmenü, ám a hangsúly a névjegyzéket veszi célba.

A Gmail alapvetően egy egységes kapcsolatkezelő rendszer, ám ez csak most vált teljessé, hogy a névjegyzék javításra került.

A névjegyzék felújítása által most jobban átláthatóvá vált a panel. Könnyebb új névjegyet hozzáadni, valamint könnyebb leválogatni a különböző kategóriákba tartozó névjegyeket. Az is megoldható, hogy az éppen nem használt névjegycsoportok eltűnjenek, illetve ne legyenek láthatók, így kevésbé zavaró.

A névjegyzék rendszerezése könnyebbé vált, lekérdezhetők vezetéknév vagy keresztnév alapján, rendszerezhetők címek, telefonszámok alapján, és nagymértékben megkönnyítik a lekérdezést az egyedi címkék.

A névjegyzékben most már összevonhatók az eddig külön szerepelt névjegyek, tehát ha valakinek külön lett elmentve két adata, ez most összevonható. Ellenben, ha véletlenül kerül valami összevonásra, az utolsó módosítás visszavonható, mely funkció már régóta esedékes volt.

Ezeket a változtatásokat az Android Gmail támogatása kényszerítette ki, melyre már igen nagy szükség volt. Az Andorid és a Gmail közötti automatikus szinkronizáció elképesztően egyszerűvé teszi a mobilfelhasználók életét, valamint az adatok így nem évülnek el, továbbá nem kell félni attól, hogy teljes címtárak vesznek el mobilcsere vagy SIM kártya elvesztés esetén.