Google akvizíciók elképesztő üteme

Jelenleg a Google néhány hetes időközönként vásárol fel egy-egy új céget. A felvásárlások üteme még a kereső saját ütemtervét is megelőzi.

A keresőóriás ma már megengedheti magának, hogy hosszú távú befektetéseket eszközöljenek, melyek nagy része valamilyen módon kapcsolódik a keresőhöz, illetve támogatja azt valamilyen szinten.

Főként azok a cégek kerülnek a Google fókuszába a felvásárlások szempontjából, mely részlegekben nem sikerült eddig saját fejlesztést úgy létrehoznia, hogy az valódi áttörés legyen számára. Ilyenek a közösségi szoftverekkel, mobil technológiákkal foglalkozó cégek, valamint azok, akik grafikus reklámokkal foglalkoznak.

Természetesen, nem minden esetben sikerül dűlőre jutni a versenyhatósággal, némely esetben hónapokat kell várnia, mint például az AdMob esetében, hogy megvásárolhassa a céget.

Hasonló revíziók várhatók az ITA megvásárlásával kapcsolatban is, valamint a jövőre vonatkozólag, a közösségi oldalakkal kapcsolatos régióban is.

Nyilvánvaló, hogy a közösségi oldalakkal szemben erős a verseny, elég megnézni a felhasználók számával kapcsolatos különbözőségeket, például a Facebook esetében.

Hasonló téren folynak a fejlesztések a Google „műhelyben”, ám eddig sikertelennek bizonyultak a próbálkozások, a Wave szolgáltatást le is kellett állítani.

Ez azonban nem töri meg a lendületet a Google berkein belül, hiszen vagy a fejlesztés, vagy a felvásárlás fog megoldást nyújtani, hogy végül ezen a téren is hatalmas érdeklődést váltson ki.