Az Android Market elérte az egymilliárd letöltést

Már egy ideje eléggé nyilvánvaló, hogy az Androidos okostelefonok komoly vetélytársai az iPhone-nak, és most ugyanezt jelzi az Android Market letöltési számadata is, mely idő-letöltés arányában messze meghaladja az iPhone App Store letöltéseit.

Az iPhone-hoz jelenleg 225 ezer szoftver tölthető le az App Store-on, és a letöltés számadata 5 milliárdnál jár. Ezzel szemben az Android alkalmazások két éves múltra tekinthetnek vissza, ebből is hozzávetőlegesen 9 hónapos időintervallum a mérvadó, hiszen akkor kezdtek elterjedni az Android mobilok.

Az Android okostelefonokhoz jelenleg a százezres számot sem éri el a letölthető alkalmazások száma, ám ez elképesztő mértékben meg fog változni, ha elérhetővé válik a Google által ígért webes programszerkesztő, az App Inventor. Az ez által készített alkalmazásokat bárki feltöltheti az Android Marketre terjesztés céljából. Ez egy olyan áttörést fog jelenteni, mely által igen gyorsan eléri majd az alkalmazások száma, az iPhone-os App Store-on elérhető alkalmazások számát.