Chrome villámgyors új verziói – hamarosan itt a Chrome 6

A Chrome villámgyors verzió váltásai jó sok kört rávernek a többi böngészőre, ám ez tulajdonképpen nem túl sokat számít, hiszen a Chrome felhasználók 90%-ánál automatikus frissítés zajlik, így aztán teljesen mindegy, hogy hányas számot viseli az új verzió, ami éppen fut a felhasználó gépén.

A Chrome 6 néhány héten belül elérhető a felhasználók számára, mint ahogy azt a Google nyilvánosságra hozta, ahogy arról is tudomást szerezhettünk, hogy milyen funkciók lesznek elérhetők.

Az új funkciók közül a legfontosabb, mely főként kényelmi célokat szolgál, a kiegészítők és az előzmények szinkronizálása. Ebből adódóan, ha egy felhasználó ideiglenesen másik gépet használ, minden előzményt és kiegészítőt képes lesz gond nélkül átvezetni.

Nagyon sok fejlesztés, például a Native Client mód, még várat magára, és majd csak a 7-es verzióban lesz elérhető, mert a biztonsági kérdések még nem tökéletesek, ennek révén ezt még nem élesíti a Google. Ellenben, ha ilyen tempóban halad továbbra is az új verziók közzé tétele, akkor erre sem kell túl sokat várni a felhasználóknak.

Az eddigi Chrome verziókban nem igazán került előtérbe a nyomtatás támogatás fejlesztése, de most a 6-os verzióban ez is teret nyert, bár igaz, hogy nem teljes mértékben, hiszen a nyomtatási előnézettel adódó problémák csak a 7-es verzióban lesznek tökéletesítve.

Komoly problémákat jelentett eddig a képek átméretezése, az új verzióban ez is tökéletesítésre került, valamint, a Chrome egyik legnagyobb előnye, illetve sajátossága, a betöltési gyorsaság, még tovább lett fokozva azáltal, hogy a többmagos processzorok is jobban kihasználásra kerülnek.

Az automatikus frissítésen nem változtattak, ez továbbra is megmaradt, tehát, aki Chrome-ot használt eddig, azok számára a 6-os verzióra való frissülés is automatikusan zajlik, talán ezért mindegy is, hogy hányas verzió számot mondunk, amikor Chrome-ról beszélünk, hiszen nagy valószínűséggel, a legfrissebb változatot használjuk éppen.