Lokalizációs marketing kampányok GPS segítségével

Felmérések szerint, egy éven belül utat tör magának a lokalizációs marketing kampány stratégia, mivel ezen idő alatt robbanás szerűen megnő az aktív mobil telefon felhasználók GPS felhasználása, mintegy 80%-ra növekszik.

Ez a hatalmas növekedés új teret nyit a marketing területén, hiszen elképesztő lehetőségeket jelent majd a lokalizáció, miszerint a hirdetők percre pontosan rendelkezni fognak azzal az adattal, hogy a felhasználó éppen abban a pillanatban hol tartózkodik.

Az Apple iPhone már lépett is ez irányba, hiszen 6000 alkalmazása van most is, mely magában foglalja a GPS szolgáltatást, tehát az alkalmazás ideje alatt már most be lehet határolni a felhasználó pontos helyét.

A Google sem marad le ezen a területen, hiszen éppen ezért vásárolta fel az AdMob hirdetéskészítő vállalatot, mely a közel jövőben pontosan ezen hirdetési stratégiákat fogja előtérbe helyezni, és a lokalizáció növekedését kihasználni.

Ezt az irányvonalat fogják követni más elektronikai eszközök is, ahol szintén bevezetésre kerül majd a GPS használat. A Bluetooth technológia adottságait kihasználva szinte bármilyen elektronikai eszközöknél bevezethető lesz a lokalizációs technológia.