Brandépítés folyamata lépésről lépésre – 1. rész

Sokan gondolják azt, hogy a brandépítés egy olyan úri huncutság, amit csak a multik engedhetnek meg maguknak. Főképp azért érzik így sokan, mert a legtöbb óriásvállalatnak ismerik az emberek a nevét, még akkor is, ha életükben nem vásároltak ezektől a cégektől egy terméket sem.

A brandépítésre viszont nem érdemes így gondolni, mert ez egy ugyanolyan céges folyamat, mint a marketing stratégia, az értékesítési feladatok vagy épp a szállítás és fizetési lehetőségek megszervezése.

A brandépítés tehát minden cégnek lehetséges, amennyiben hajlandó követni a brandépítés írott és íratlan szabályait, amelyek ahhoz szükségesek, hogy sikeresen fel lehessen építeni a semmiből egy teljesen új márkát a piacon.

Ebben a bejegyzésünkben leírjuk azokat a lépéseket, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy sikeres legyen egy brandépítési folyamat. Lássuk a részleteket!

Miért fontos a brandépítés?

A brandépítés során egy márkát szeretnénk népszerűsíteni a vásárlók körében. A márkára tehát úgy érdemes gondolni, mint egy ökoszisztémára, amely segítségével kommunikálni tud a cég a vásárlók felé.

A márka határozza meg azt, hogy milyen lesz például a cég weboldala, hogy fog kinézni egy üzleti névjegykártya, hírlevél, milyen színű lesz a logó, milyen színsémát fog használni a cég az irodáiban, milyen színű matricákat fognak felragasztani a céges autókra, milyen külsőt kapnak majd a céges reklámajándékok, stb.

Tehát a brandépítés során kiválasztott színsémák, a vállalati arculat stílusa, a szlogen vagy a logó igyekszik tükrözni azt az életérzést, hangulatot és lelkiállapotot, amelyet a cég szeretne elérni az ügyfeleiben, miközben használják a termékeit vagy szolgáltatásait.

Hogyan zajlik a brandépítés?

A brandépítés szerencsére nem egy nagy ördöngősség, viszont fontos betartani a következő pontokat ahhoz, hogy a végeredmény sikeres legyen. Lássuk, milyen lépésekből áll a brandépítés folyamata!

  1. Célközönség és a konkurencia megismerése

Ki a célközönségünk? Miért jobb a mi termékünk vagy szolgáltatásunk, mint a konkurens cégeké? Mit tudunk mi nyújtani az ügyfeleknek, amit a többi versenytárs nem tud? Ezekre az egyszerűnek tűnő kérdésekre lehetőleg részletesen érdemes válaszolni, hiszen így könnyebb lesz felépíteni a semmiből egy márkát.

Amennyiben sikerül őszintén és mélységekbe menően válaszolni ezekre a kérdésekre, akkor ez nagyban segíti majd azt, hogy milyen irányba indítsuk el a brandépítési folyamatot.

Milyen legyen a vállalati kommunikáció stílusa, milyen vizuális vagy audiális elemek illenek majd a márkához, illetve milyen hangszíne legyen az üzenetnek, amelyet a márka képvisel, mely mélyen kapcsolódik majd az ügyfelek igényeihez.

Szánjunk erre elég időt, mert az itt összegyűjtött kifejezések, szavak vagy mondatok később nagyon fontosak lesznek ahhoz, hogy tovább tudjunk haladni a brandépítési folyamat további lépésein.

  1. Márka meghatározása

Ritkán akad olyan márka, amely minden korosztálynak vagy társadalmi rétegnek megfelelő lenne. Emiatt már az elején érdemes tisztázni azt, hogy milyen társadalmi réteg, korosztály, földrajzi helyen élők tudják majd kihasználni a márka termékeit vagy szolgáltatásait. Az a legegyszerűbb, ha már az elején kitalálunk egy képzeletbeli vásárlói perszóná(ka)t, akivel azonosulni tud majd a célcsoportunk.

  • A szavaknak ereje van

Hogyan határoznánk meg a vállalkozásunkat? Komoly? Humoros? Barátságos? Személyre szabott? Oktatási célú? Informatív? Ismeretterjesztő? Butuska?

Igyekezzünk 5-10 kifejezést összegyűjteni, amely pontosan tükrözi a márkát. Majd az így kapott szavakat próbáljuk meg összeegyeztetni a célközönséggel.

Ez az egyszerű gyakorlat segít majd meghatározni azt, hogy milyen hangnemet üssön meg, illetve vizuális vagy audiális elemeket használjon a márka az ügyfelekkel való kommunikáció során.

  • Milyen értéket képvisel a márka?

Mi különbözteti meg a márkát a többitől a piacon? Milyen problémát old meg az ügyfelek számára? Itt fontos egy kis önismeret (ebben az esetben inkább talán márkaismeret), hiszen össze kell itt gyűjteni azokat a tulajdonságokat, amelyek jobbá teszik a márkát a többitől a piacon.

  • Meg tudnánk fogalmazni a márka üzenetét egy 280 karakteres tweet-ben?

A márkák esetében nagyon fontos a lényegretörő kommunikáció, hiszen senki sem szereti a hosszú sales-es szövegeket. Az eddig összegyűjtött szavak és kifejezések, amelyek segítségével jellemezni tudjuk a márkát, nagyon hasznosak lesznek most, amikor tömören szeretnénk leírni a márkát a nagyközönség számára.

Ez a jövőben nagyon hasznos lesz, hiszen a márka egy üzenetet juttat majd el a felhasználóknak, amely lehetőleg megérinti, s arra ösztönzi őket, hogy megvegyék a márka termékeit vagy szolgáltatásait.

  1. Válasszuk ki a márka nevét

A márka nevének súlya van, emiatt fontos, hogy jól átgondoljuk, hogy milyen nevet adunk a márkának, amelyre könnyen emlékeznek majd a felhasználók. A márkanév kiválasztásánál fontos, hogy jól tudjuk ragozni a szót, s ha külföldre is tervezünk értékesíteni, akkor a külföldiek is ki tudják ejteni a márka nevét. Például van olyan hotel itthon, amelynek Arany Bárány a neve. Ezt a külföldiek “arani barani”-nak hívják 🙂

Az alábbi lehetőségek közül érdemes választani:

  • Két szó kombinációja

Számos remek és egyedi lehetőséget tartogat ez a megoldás, hiszen csak két szót kell összefűznünk, s máris mi leszünk az új Kazinczy. Például a Facebook vagy a SkillShare tökéletesen oldotta meg ezt a problémát.

  • Közönséges szó használata

Ez azért nehezebb, pláne akkor, ha már eléggé telített a piac az adott tevékenységi szegmensben. Például az Apple, az Uber vagy a Windows a nemzetközi piacon nem erőltette meg magát, s mégis világmárkává fejlődtek fel az elmúlt évek alatt.

Itthon például a Kifli.hu sem gondolta túl a dolgokat, ahogyan az Ágyneműhuzat.hu sem.

Ennek az az egyik hátulütője, hogy nehéz olyan szót találni már 2021-ben, amelyet még nem védjegyeztek le. Persze megér néhány próbát, de az esetek többségében a legtöbb leíró szó már foglalt.

  • Betűszavak vagy rövidítések

Bármilyen rövidítést használhatunk, de összerakhatunk több betűt is, s egyszerűen csak ez lesz a márka neve. Az HBO vagy az AEG tökéletes példák lehetnek. Lényeg az, hogy rádión keresztül is könnyen érthető, értelmezhető és betűzhető legyen, hogy elkerülhetőek legyenek a félreértések.

Fontos: Miután sikerült kiválasztani a márkanevet, feltétlenül ellenőrizzük le, hogy nincs-e védjegyezve már más cégeknél a név. Nincs annál kiábrándítóbb, amikor felépítünk egy brandet, s csak a végén jövünk rá arra a szomorú tényre, hogy valaki megelőzött minket, s a név már foglalt.

Cikkünk 2. része a következő blogbejegyzésünkben lesz olvasható, ahol említést teszünk majd a márkához tartozó színsémákról és betűtípusokról. Szó lesz a szlogen fontosságáról, a megfelelő vállalati képek kiválasztásáról, a logó megtervezéséről, valamint azokról a kiegészítő eszközökről, amelyek segítik egy márka felfuttatását az interneten 2021-ben.