Filléres életkönnyítő alkalmazások okostelefonra

Manapság az összes okostelefon operációs rendszeréhez adottak azok az ingyen letölthető, illetve fillérekért megvásárolható alkalmazások, melyek sok esetben apró programok, ám a mindennapokban igen praktikusak.

Van néhány alkalmazás, mely annyira népszerű, hogy szinte minden okostelefonon megtalálható.

A hölgyek okostelefonjának nagy részén megtalálható a mensesnaptár, de még több felhasználó készülékére letöltésre került a skype, mely mostantól lehetővé teszi a mobilkészülékről indítható ingyenes hívásokat, akár külföldre is.

Manapság, tömegközlekedésen való utazáshoz nem szükséges könyvet cipelni, hiszen az okostelefon alkalmazásának segítségével képregények és könyvek is letölthetők, mely által zsebben elfér az olvasnivaló, és a letöltések között egyre több minden található.

Alapvető funkció a közösségi oldalakhoz való hozzáférés, valamint a hírek elérése, ez is egy olyan alkalmazás, mely szinte minden okostelefonon megtalálható.

Ma már egyre kevesebb külön eszközre van szükség, melynek egy részét az okostelefonok alkalmazásai helyettesítik. Ilyen funkció a letölthető GPS, mely ma már hasonló minőségű, mint a külön kapható GPS-ek.

Egyre népszerűbb az árukereső funkció, mely nagymértékben megkönnyíti a vásárlást azok számára, akik okostelefonnal rendelkeznek és ezt az alkalmazást letöltötték készülékükre. Ez a funkció képes beolvasni egy-egy termék vonalkódját, azután azt összehasonlítja a más üzletekben kapható árukkal, így a lehető leggazdaságosabbá válhat a vásárlás.

A zenekedvelők körében igen népszerű az internetrádió szolgáltatás, valamint a zenefelismerő program, mely olyan egyszerűvé teszi egy-egy zene behatárolását, mint eddig szinte semmi.

Az okostelefonok egyik legfontosabb kiegészítő funkciói a különböző érzékelő és mérőeszközöket helyettesítő szoftverek, mint például a vízmérték, szögmérő, gyorsulás és térbeli elhelyezkedés mérő eszközök. Ezeken kívül még telepíthető hangvilla, hangszer hangoló funkció és wifi lokátor.

A fentiekben nem került felsorolásra az összes népszerű alkalmazás, hiszen ez nem is lenne lehetséges, mivel a funkciók sokasága ezt nem teszi lehetővé. A fentiekben csupán azok a szoftverek kerültek megemlítésre, melyek szinte minden okostelefonnak részét képezik.