Gmail fiókból telefonálni ingyen

Újabb ajándékkal lepte meg a Google a Gmail fiók felhasználókat az USA-ban.

A Gmail fiókkal rendelkezőknek még kérni sem kellett, automatikusan hozzáadódott az alkalmazás, amivel az USA területén belül, valamint Kanadában ingyen hívhatnak bárkit.

A hívások ingyenessége még nincs meghatározva, hogy meddig tart, minimum ez év végéig, de elképzelhető, hogy a jövő évre is így marad. Ez még a nemzetközi hívások gyakoriságától függ majd.

Az ingyenes Gmail hívás annyira népszerűvé vált percek alatt, hogy már az első napon több, mint egymillió kimenő hívást regisztráltak.

A nemzetközi hívások tarifája is igen kedvező ezzel a telefonrendszerrel, így elképzelhető, hogy ez lesz a jövőben a legnagyobb mértékben használt telefonos szolgáltatás.

A Gmail-be integrált telefon valamilyen mértékben függ a Google Voice szolgáltatástól, ám ez csak akkor érezhető, ha a hívott fél vissza akarja hívni a másik felet. Ezt csak akkor tudja megtenni, ha a másik félnek van Google Voice telefonszáma.

A Gmail telefon technikai hátterét a Gizmo5 cég biztosítja, melyet a Google nemrég felvásárolt.

Hamarosan kiderül, hogy a kezdeti lelkesedés megmarad-e az amerikaiak között a Gmail telefon iránt, valamint azt is megtudhatjuk, hogy a szolgáltatás mikor éri el hazánkat, ugyanis egyirányú hívásra már van lehetőség, tehát Észak-Amerikából már hívható Magyarország is.