Google finomhangolás

A Google-t elég sok kritika érte az elmúlt időszakban, miszerint rengeteg új területre tette be a lábát, ám az eredeti területét, a keresőt elhanyagolja.

Nem lehet tudni, hogy a sok kritikus hozzászólás, vagy a Bing váltotta ki a Google kereső változásait. Nemrég ugyanis külsőségekben újult meg a Google, valamint a Gmail, továbbá erőteljes kísérletek folynak a kereső tökéletesítésére.

Legutóbbi újítás, mely még csak kísérleti stádiumban van, és szélesebb körben még nem érhető el, az a gépelés közben történő részleges megjelenítés.

Ez annyit tesz, hogy már a keresőbe való begépeléskor kiadja a kereső arra a szótöredékre jellemző releváns találatokat.

Ez a megoldás nem csupán roppant látványos, de sokkal nagyobb lehetőségeket kínál a lekérdező egyének számára, hiszen olyan találatok is észlelhetők lesznek, mely mellett a végleges találati oldal esetében esetleg elsétálna az illető.

A tökéletesített kereső főként az AdWords rendszer miatt nem elérhető még széles körben, mivel ezen a területen még problémák adódtak, ugyanis a rendszer nem képes azokat tökéletesen megjeleníteni a természetes listával egyetemben.

Amennyiben ez az apró probléma megoldásra kerül, akkor az AdWords reklámkampány területe is új lehetőségekhez jut, hiszen egyel több tényező befolyásolhatja a kattintások számát, mégpedig a szó eleji egyezések.

A Google finomhangolása teljes gőzerővel folyik. A fent említett újítás ugyanis csak apró részlete a folyamatban lévő projekteknek, melyek révén a kereső folyamatosan tökéletesebb lesz.