NASA fellőtte az első androidos mobilt az űrbe

A NASA-nál megkezdődtek az első kísérletek arra vonatkozóan, hogy a műholdaknál sokkal olcsóbb megoldást találjanak az űrkutatásra.

Az új kísérlet neve NexusOne PhoneSat, mely nyilvánvalóan a Google-val közös kísérlet. A Google első okostelefonját rászerelték egy Intimidator 5 rakétára és fellőtték az űrbe.

Az első kísérletek még csak arra vonatkoznak, hogy jelenlegi állapotában mennyit bír ki az androidos készülék. Nyilvánvalóan, a későbbiekben változtatni fognak az alapanyagokon, hogy ellenállóbbá tegyék azt.

Bármilyen fejlesztéseken is fog keresztülmenni a Nexus One annak érdekében, hogy kibírja az extrém körülményeket, akkor is valószínűleg olcsóbb lesz az előállítása, mint a jelenlegi műholdaknak.

Jelen állapotában a Nexus One 8500 méteres magasságig bírta a megpróbáltatásokat, mely igen szép teljesítmény, ha figyelembe vesszük, hogy egyáltalán nem erre a célra készült.

Több helyen megtekinthető az a videó felvétel, melyet extrém utazása közben rögzített a Nexus One. A végeredmény érdekes és meglepő, és egészen biztosan lesz folytatása a jövőben ezeknek a kísérleteknek.

Így elmondható lesz, hogy a Google valóban az egész világot uralja, szó szerint.