OS verseny a tablet piacon

Napokon belül elárasztják a piacot a tablet gépek, és kiéleződik a harc az operációs rendszerek között.

Mindenkit erősen meglepett a hír, miszerint a HTC nem az Androidot választotta, hanem helyette a Chrome operációs rendszer kerül a gépeire.

Sok gyártó még idén év végén piacra dobja saját tablet gépét, melyek nagy részén Android fog futni.

A Toshiba várhatóan október környékén jön ki saját tablet gépével, melyről már tudni lehet, hogy androidos lesz. Ugyanígy tesz az Acer és a Lenovo is.

A HP szintén androidos modellel mutatkozik be, melyhez nyomtató is jár majd ajándékba, valamint a Samsung is bemutatja saját tablet gépét, a Galaxy Tab-ot, melyen szintén Android fog futni.

Mindenki legnagyobb meglepetésére a netbook „őse” lemarad a verseny kezdeti fázisáról. Az Asus Eee Pad ugyanis csak jövő tavasszal kerül majd piacra. A lemaradás okát nem lehet tudni, azt viszont igen, hogy Android 3.0-val érkezik az Asus tablet gépe.

A Google érdekesen versenyezteti saját magát az induló OS versenyben, hiszen nemsokára megjelenik a Chrome OS, mely a Chrome böngésző továbbfejlesztett, tablet gépre optimalizált változata lesz.

A tablet forgalmazás nagy valószínűséggel idén, a karácsonyi vásárlási láz ideje alatt indul igazi útjára, melyben a HTC viszi majd első körben a vezető szerepet.

Az Android és a Chrome OS közötti verseny igazából csak érdekes lesz kívülről szemlélve, hiszen ebben az esetben a Google saját magát versenyezteti.