Google kivételezettje a HTC

Jön a Google Android 2.2, mely a HTC EVO 4G-n lesz a leghamarabb elérhető. Az új operációs rendszer fejlesztései elsősorban arra irányultak, hogy gyorsabb legyen elődjénél, mindezek ellenére ugyanannyi ideig bírják egy feltöltéssel.

Az új frissítés, mely a Froyo kódnevet kapta, napokon belül letölthető lesz. A Google saját telefonjain már elérhető az új frissítés, partnercégek közül pedig a HTC kapja meg elsőként EVO telefonjaira.

Talán csak véletlen összefüggés, hogy a Google saját telefonját, a Nexus One-t is a HTC gyártja, továbbá valószínűleg, a hamarosan megjelenő Nexus Two-ra is a HTC-vel állapodott meg a Google (mely még nem hivatalos hír).

A Motorola nem örül ennek, mivel arra számítottak, hogy ők kapják meg elsőként a frissítést, ennek ellenére el kell viselniük a jelentős késést, mely ideig a Google visszatartja a többi mobilgyártótól az Android 2.2-t.

A HTC kifejezetten jó helyzetben van a Google alkalmazások tekintetében. Ennek egyik oka a hagyományos jó kapcsolat a keresővel, a másik ok kicsit kézzel foghatóbb, ugyanis jóval több androidos mobilt értékesít, mint a Motorola, valamint az okostelefonok megjelenésekor roppant sokat tettek az Android sikerességéért.