Google telefon exhumálva – mégis lesz Nexus Two

Nemrég azzal állt elő a Google, hogy a Nexus One szériának nem lesz további fejlesztése, hiszen a célt elérték, befolyásolták az androidos telefonok fejlesztését, ebből adódóan nincs szükségük a Nexus Two-ra.

Mindezek ellenére, valószínűleg mégis hamarosan forgalomba kerül az említett telefon, mely már a bejelentés időszakában majdnem teljes formájában volt, ebből adódóan nem lenne semmi értelme azt visszatartani.

Arról eddig semmi információ nincs, hogy a Google saját neve alatt jön ki a telefon, vagy esetleg a HTC fogja forgalmazni, mint a Google partnere, aki a Nexus One-t is gyártotta. Még az sem biztos, hogy marad a Nexus Two elnevezés.

A Nexus One révén, a Google valóban meghatározó volt az androidos telefonok felfutásában és fejlődésében. Amennyiben a Nexus Two valóban kijön, és nem a Google saját neve alatt, az két okból is nagyon előnyös lenne. Egyrészt, a Google továbbra is képes lenne befolyásolni a androidos telefonok fejlődésének vonalát. Másrészt, mindezt úgy tehetné meg, hogy ne kelljen a mobilgyártásban részt vennie, mely nem igazán a Google területe.