High-tech szemüveg gyártásában látja a Google a jövőt

Nagyon úgy tűnik, hogy a Google már a jövőn dolgozik. Androidos telefon funkció, tárterület, és processzor mindez abban a high-tech szemüvegben, amin a Google napjainkban dolgozik. Azért is számít óriásinak a hír, mivel operációs rendszer fejlesztése, a webes keresés, az online hirdetési piac mind jellemző a Google-ra, ám a szemüvegfejlesztés nem.

Az amerikai computerworld.com már be is számolt arról, hogy a Google szemüveg fejlesztése már végstádiumban van. A szemüveg gyakorlatilag egy okostelefon, annak minden funkciójával. A szemüveg mindemellett még tartalmaz egy processzort, tárterületet, kamerát, mikrofont és hangszórókat is. A látvány olyan lesz, mint a már majdnem 30 évvel ezelőtt forgatott Terminátor-filmek szemüveges jeleneteinek látványvilága. A fontos információkat az átlátszó lencsén jeleníti meg a felhasználója számára. A HUD (Head-up display, fejmagasságú kijelző) elég könnyű ahhoz, hogy egy hétköznapi szemüvegben is használni lehessen.

Azt ugyan a Google nem ismerte el, hogy csak egyetlen mintapéldányról van szó, vagy később kereskedelmi forgalomban is elérhetővé válik a high-tech szemüveg, sokan hisznek benne.

Dan Olds, a The Gabriel Consulting Group egyik elemzője például úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nincsen meglepve a „googles” nyilvánosságra kerülése kapcsán.
A szemüveg felhasználási területei végtelenek. Akár arra is alkalmasak, hogy a viselője által látott képet élőben továbbítsa egy közösségi oldalra, vagy például járókelők azonosítására.

A Google hozzáállását tekintve, ha a szemüveg ténylegesen kereskedelmi forgalomba kerül, akkor az okostelefonok piaca mellett, komoly szeletet haraphat ki a szemüvegek piacából is.