KKV-ként kitűnni a tömegből? Nem lehetetlen!

A mai digitális médiával átitatott világban KKV-ként nagyon nehéz kitűnni a tömegből, a mérhetetlen reklámzajból. Persze ettől függetlenül egyáltalán nem lehetetlen, ám joggal merülhet fel a kérdés, hogy mégis mit kellene tenned az ügy érdekében, hogy lehetnél te, a te vállalatod az az egy, amelyik tényleg képes felhívni magára a figyelmet.

Nos, tudnod kell, hogy elsőkörben fontos áttanulmányozni a versenytársakat, bár ez önmagában elég kevés. A rendelkezésre álló adataidat felhasználva és persze a saját helyzeted feltérképezve, a céljaid figyelembevételével el kell döntened, hogy milyen kommunikációt is szeretnél alkalmazni a konkurenciáddal szemben. Vagyis meg kell határoznod, hogy egy szeretnél lenni a sok közül vagy szeretnél kitűnni a versenytársak közül és bebizonyítani, hogy a te terméked jobb, ha nem a legjobb a piacon.

Így tűnj ki a tömegből!

Ha túl éles a konkurenciaharc, akkor elsőkörben sokkal jobban kell reklámoznod magadat, akár mondhatnánk úgyis, hogy egy picit agresszívnak kell lenni, hiszen valamivel ki kell tűnnöd! Célravezető lehet például az egyszerűség is, amikor tömör, informatív gondolatokkal „bombázod” a közönséged. Emlékszel még például a Media Markt szlogenjére? „Mert hülye, azért nem vagyok” Semmi extra nem volt, mégis zabálták. Jó persze a Media Markt egy sokkal nagyobb kaliberű vállalat, de ezzel csak azt szeretnénk mondani, hogy néha tényleg az egyszerű a nagyszerű.

Legyen saját stílusod!

Feltétlen gondold át, hogy a célcsoportoddal milyen hangnemben szeretnél kommunikálni. Ha például a kezdetek kezdetén tegezed őket, akkor ne válts hirtelen magázó üzemmódba, mert nem fogják érteni, sőt modorosnak is találhatják a hirtelen stílusváltást! Fontos, hogy pozitív kép alakuljon ki rólad és a vállalkozásodról! Persze ezt nem könnyű felépíteni, ez egy következetes és sok esetben hosszú munka eredménye, ám ha hiszel a termékedben, szolgáltatásodban, akkor minden befektetett perc megéri.

Összegzésként tehát elmondható, hogy a versenytársak közül jó reklámmal lehet kitűnni. A jó reklám pedig segít elmagyarázni az ügyfeleidnek, hogy miért téged válasszanak, ne pedig a versenytársakat. Persze tudnod kell, hogy hirdetni egyáltalán nem könnyű, éppen ezért mindenképpen legyen egy komplett stratégiád arra vonatkozóan, hogy miként építed majd fel tudatosan a vállalatod első igazi kampányát.