Online marketing előrejelzés

Mire számíthatunk 2020-ban?

A szokásos influencer marketing, technikai SEO eszközök, mesterséges intelligencia, chat botok és hírlevelek mellett számos olyan új online marketing eszköz jelent meg az elmúlt hónapokban, amelyek nagyban fogják befolyásolni a 2020-as év marketing stratégiáit. Lássuk, mire számíthatunk 2020-ban az online marketing szakmában!

Neuromarketing

Fel kell kötnie rengeteg hagyományos marketing szakembernek a nadrágját, hiszen bugyuta reklámokat bárki meg tud szerkeszteni, pláne azért, mert a marketinges analitikai eszközök használata nagymértékben leegyszerűsödött az elmúlt években.

A neuromarketing egy olyan reklámozási stratégia, amely az agykutatást és a pszichológiát hívja segítségül, hiszen azért elemzi az emberi agy aktivitásának és idegrendszerének a méréseit, hogy meg tudja határozni azt, hogy mely típusú tartalmakat találnak a felhasználók vonzónak.

Ez azt jelenti, hogy például a weboldal, a webáruház, a hírlevél, a termékajánló, a blogbejegyzések, a közösségi média posztok, a kommentek és a videós megjelenések is mind azt akarják elérni, hogy olyan speciális neurológiai reakciókat váltsanak ki, amelyek olyan érzelmeket generálnak a felhasználókban, melyek egyértelműen vásárlásra ösztönzik őket.

Így a hagyományos online marketing analitikai eszközökön kívül hamarosan lehetőségük lesz a biometrikus és a neurometrikus komplex algoritmusokat egyesítenie a SEM szakembereknek ahhoz, hogy hatékonyabb és pontosabb kampányokat tudjanak készíteni a jövőben.

Live Streaming

Egyre több közösségi platformon van lehetősége az embereknek és a vállalkozásoknak élőben megosztani különféle tartalmakat. Ehhez gyakorlatilag egy okostelefonra és egy frappáns ötletre van szükség. Mivel a mostani internetezőknek minden azonnal kell, emiatt őrültség lenne kihagyni egy ennyire közvetlen, egyszerűen kezelhető és rengeteg felhasználó számára könnyen elérhető online marketing kommunikációs csatornát.

Snapchat Stories, Instagram Stories, Facebook Stories, Skype Highlights, YouTube Reels

Természetesen nem kell az összes Live Streaming lehetőségen egyszerre jelen lenni, elég csak azokat a csatornákat aktívan tartani, amelyeket rengeteg felhasználó követ nap mint nap. Míg egyes cégek Instagramon tudnak optimálisan működni, addig más cégek inkább a YouTube felületén tevékenykednek gyakrabban.

A lényeg csak annyi, hogy a Live Streaming az egyik legjobb online marketing eszköz arra, hogy pillanatok alatt, élőben tudjuk tájékoztatni a már meglévő és jövőbeli felhasználókat a cég legfrissebb híreiről.

Ezek a hírek nem feltétlenül kell, hogy egy-egy termékkel vagy szolgáltatással legyenek kapcsolatban, hiszen rengeteg cég a társadalmi szerepvállalással próbál felülemelkedni a konkurencián. Így ha cége nemrég ültetett 10.000 fát, segített vízhálózatot kiépíteni egy elmaradott kis faluban, vagy élelmet szállított egy háborús övezetbe, az emberek sokkal szívesebben fogják megosztani az ilyen híreket, mint egy tízezredik pár piros cipőt.

Profi programozót profi online marketing kampányhoz

Sajnos kevés szó esik erről, mert itthon a magyarok csak azt mondják például a 3D-s virtuális kampányokra, a 360°-ban elforgatható termék képekre vagy az interaktív vásárlói felületekre, hogy ezt csak a nagy multik tudják kifizetni.

Emiatt 2020-ban, ha egy cég túl akarja élni a mostanra már szinte kibírhatatlanul szoros versenyt az interneten, akkor bizony eljött az ideje annak, hogy profi programozói gárdát béreljen fel a webáruháza mellé, mert a konkurencia egyszerűen el fog húzni mellette a fenomenális technikai innovációk használata miatt.

Ez azt jelenti, hogy míg egyes cégeknek hagyományos webáruházuk lesz, mert nem fizetnek meg egy profi programozói gárdát, addig a konkurens cégnek minden termék képét el lehet majd forgatni 360°-ban, interaktív módon lehet kiválasztani, felpróbálni a termékeket, illetve a mesterséges intelligencia valamint a kibővített valóság alapú megoldások miatt egy olyan fantasztikus felhasználói élményt fog nyújtani, amit a többi cég képtelen lesz.

2020-ban rengeteg programozóra lesz szüksége egy jól működő online marketing cégnek, hiszen a legtöbb felhasználói élményt javító megoldáshoz tapasztalt full-stack programozókat kell alkalmazni.