Weboldal készítés árak

Fontos különbséget tenni a különböző méretű és bevételű cégek között, hiszen a weboldal készítés árak nagyban függnek attól, hogy mekkora közönséget, illetve milyen egyedi igényeket kell kiszolgálnia az adott felületnek.

Weboldal készítés árak – hatalmas multik esetében

A több kontinensen áthaladó kereskedelmi tevékenységet folytató, óriási termék-kínálattal rendelkező nemzetközi cégek esetében nyilvánvaló, hogy a weboldal készítés sokkal drágább lesz, mint itthon egy egyéni vállalkozónak.

Ez főként azért van, mert magának a platformnak egy olyan széles közönséget kell kiszolgálnia, akik nem egy kontinensen élnek, nem egy nyelvet beszélnek, különféle valutákat használnak, s persze az időzónák is eltérőek.

Ehhez pedig sok éves tapasztalattal rendelkező luxus termékekre szakosodott programozói gárdát alkalmaznak, hiszen csak így tudják biztosítani a megannyi felhasználói igényt. A rengeteg egyedi funkció és dizájnelem kialakítása miatt, valamint az esetlegesen tárolt adatokhoz köthető felhő-alapú tárhelyek biztosítása, valamint a kimenő és beérkező adatok rendkívül gyors kezelése esszenciális ahhoz, hogy a multinacionális cég weboldala professzionálisan tudjon működni, hogy milliókat tudjon optimálisan és gyorsan kiszolgálni.

A weboldal készítés árak a multik esetében 10 millió és 60 millió Ft között mozognak. Első ránézésre ez itthon szinte elképzelhetetlen összegnek számíthat, viszont a hatalmas részvénytársaságok és Kft-k számára az alsó határon mozgó árak még megfizethetőek. Ezek a weboldalak általában egyedi készítésűek, így nem használnak sémákat vagy előre legyártott elemeket, mint a dobozolt társaik.

Weboldal készítés árak – középvállalatok esetében

A középvállalatok már nem engedhetnek meg maguknak luxus programozókat, s ez meg is látszik a honlapjaikon. Nem mintha ezzel baj lenne, de aki ért hozzá, az egyből meg tudja állapítani, hogy a cég körülbelül mennyit engedhet meg magának egy minőségi honlap készítésre. Ez már nem lesz olyan profi, mint egy multi esetében, viszont itt is számos lehetősége van a programozóknak arra, hogy egy csinos, pozitív felhasználói élményt nyújtó, biztonságos weboldalt tudjanak létrehozni.

Az esetek többségében itt már nem egyedi fejlesztésű weboldalt kell elképzelni, hanem egy olyan megoldást, mely általában egy informatikai csapat már meglévő belső rendszeréhez köthető, így valamilyen szinten dobozolt lesz a weboldal, viszont a kiváló programozóknak köszönhetően egyszerűen lehet egyedire szabni.

Ebben az esetben a weboldal készítés ára általában 1,5 millió és 15 millió Ft között mozog, mely árért egy csinos, könnyen kezelhető, gyors, de luxus funkciók nélküli weboldalt kap a vállalat. Ennél a konstrukciónál általában a dizájnra teszik a legnagyobb hangsúlyt, hiszen ezzel tudják elérni azt, hogy ne tűnjön 12 egy tucatnak a vállalati weboldal, hiszen mégiscsak egy meglévő rendszer egyik dobozolt részlegét használja a cég, melyet csak egyedi dizájn elemekkel tud a vállalat arculatához igazítani.

Weboldal készítés árak – kisvállalatok, vállalkozók számára

A fenti adatok alapján nem meglepő, ha egy itthoni egyéni vállalkozó azt mondja, neki nincs pénze ilyenekre, de a jó hír az, hogy nem is kell. A kisvállalkozások vagy szabadúszók számára az olcsó weboldal készítés szinte alap. Nekik nincs akkora ügyfélkörük, mint egy multinak vagy egy közepes vállalkozásnak, így nem is kell annyi különféle igényt kiszolgálnia egy weboldalnak.

Nekik főként egy néhány oldalas weboldalra van szükségük, ahol leírják, hogy mivel foglalkoznak, milyen referenciákat tudnak felmutatni, illetve a hírek vagy blog menüpontban pedig friss információkkal tudnak szolgálni. Néhány közösségi média beépülő, egy kapcsolattartó adatlap, illetve egy-egy videó vagy kép az illusztrációk miatt elég is szokott lenni a szövegezés mellett.

Ezt a típusú olcsó weboldal készítést szinte már gyerekek is meg tudják oldani, így gyakorlatilag a domain névért kell fizetni, és egy minimális tárhelyért. A munkadíj pedig szintén alacsony, mert ezeket általában dobozos webáruház és weboldal készítő cégek szokták megcsinálni.

A weboldal készítés ára egyéni vállalkozóknak vagy magánembereknek emiatt igen olcsó, így az ingyenes lehetőségek mellett az ár 10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig szokott terjedni.