Mindenki marketing szövegírást akar

Az interneten a marketing szövegírás már jó néhány éve virágkorát éri, hiszen amióta megjelentek a webáruházak, s az emberek bármelyik kontinensről tudnak így vásárolni, fontossá vált a cégek számára az, hogy ne csak hirdetések útján találjanak rá az emberek a webáruházra, hanem organikusan is, egy-egy kulcskifejezésre keresve.

A Google szereti a marketing szövegírást, a felhasználók viszont már annyira nem

Természetesen minden marketing technika addig működik optimálisan, amíg nem kezdi el mindenki tömegesen alkalmazni. Nincs ez másképp a marketing szövegírással sem, hiszen míg régen a gagyi női magazinokban lévő cikkekbe tették bele a szövegírók véletlenül az egyes cégek termékeit, addig ma is ugyanez történik, csak online.

A Google szemszögéből nézve a marketing szövegek szükségesek ahhoz, hogy a cégek kommunikálni tudják a vásárlóiknak az aktuális termékeikhez és szolgáltatásaikhoz kötődő információkat, hiszen a szöveg jelenléte erősíti az oldalt az organikus keresés során.

A probléma viszont azzal kezdődött, hogy az emberek azt hitték a megannyi cikkre és bejegyzésre, hogy igaz, megbízható és egyéni véleményen alapul, viszont nem sok idő kellett ahhoz, hogy rájöjjenek arra, hogy az egész tartalom nem más, mint egy marketing szövegírónak a terméke.

Ma már nagyon nehéz olyan weboldalt találni, amit nem vett meg egy-egy szponzor, hiszen ritkák azok a vélemények, amelyeket nem formál valamilyen anyagi támogatás a háttérben.

Mivel sokan építenek karriert a közösségi média oldalak segítségével, így minden egyes tartalom-készítőnek van saját weboldala, ami tartalmaz egy blogot vagy vlogot is, és persze egy mini webáruházat, ahol a tevékenységi köréhez köthető termékeket lehet megvásárolni. Ebből több millió létezik már. A verseny hatalmas.

Marketing szövegírás, érdekek, hazugságok

Bármelyik cégvezető azt fogja mondani, hogy az ő terméke sokkal jobb mint ezé vagy azé a cégé. Ezt a marketing csapat igyekszik is közvetíteni a vásárlóknak, így létrejönnek a megannyi túlzással és hazugsággal teli marketing szövegek.

A vásárló elhiszi, megveszi a terméket, nem tetszik neki és puffog magában, hogy már megint jól átverték, pedig a reklámban olyan hihető volt minden, amit a termékkel kapcsolatban állított a cég.

Ezzel a hozzáállással az a probléma, hogy az online világban elég egy elégedetlen felhasználó, és kiteszi a közösségi média oldalára, hogy pórul járt, s figyelmezteti a többi ismerősét, hogy még véletlenül se vegyenek az adott cégtől semmit sem, mert átverés az egész.

Természetesen a negatív hír is hír, viszont a mai világban az egyre növekvő konkurencia mellett őrült az a cég, amelyik nem őszinte a vásárlóival, hiszen így saját maga alatt vágja a fát. Míg a többi cég azon van, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa az embereknek a termékei vagy szolgáltatásai révén, addig a hazudós marketing szövegírás eredménye az lesz, hogy egyszerűen kiesik a cég a versenyből, mert minek bízzon meg egy felhasználó egy arcátlan cégben, ha van mellette még 1 millió másik, aminek fontos a vásárlói elégedettség.

Marketing szövegírás őszintén?

Nehéz, de nem lehetetlen.

A legtöbb esetben a marketing szövegírást egy külsős cég végzi, így a szövegírónak gyakorlatilag semmi köze nincs a céghez, a szolgáltatáshoz vagy a termékhez, amit reklámoz. Gyakran olyan dolgokról kell írnia a marketing szövegírónak, amiket nem látott még, ki sem tudott próbálni így, és a legtöbb esetben lehetősége sincs még csak a közelébe sem menni egy-egy terméknek vagy szolgáltatásnak.

Vicces emiatt, hogy az egyik ügyfélnek marketing szöveg kell a bőrcipők előnyeiről, addig a másik ügyfélnek pedig a szintetikus és állatbarát módon készült cipőkről kell írni.

Ilyenkor ki hazudik?

Mivel nekünk is a tevékenységi köreinkhez tartozik a marketing szövegírás, így az eddigi több éves gyakorlat azt mutatja, hogy esszenciális az, hogy a szövegíró őszinte véleményeket gyűjtsön össze egyes termékekkel kapcsolatban, hogy a lehető legőszintébb és hazugságoktól mentes képet tudja lefesteni a cég felhasználói számára.

A hazugságokat mi úgy tudjuk kiküszöbölni, hogy csak megbízható és leinformálható cégeknek vállalunk marketing szövegírást.