Neten a cégem – Kisvállalkozókat segítő országos program

Az Ipsos piackutató cég a Google Magyarország megbízásából a tavalyi év végén készített egy felmérést a magyarországi mikro- és kisvállalkozások körében, internetes szokásaikról és online marketinges tevékenységeikről.
A kiadott sajtóközleményből kiderült, hogy ma Magyarországon a mikro- és kisvállalkozások kevesebb, mint felének van saját honlapja, sőt a kisvállalkozások 63% -a amelyeknek nincs honlapjuk, még soha nem is gondolkodott vállalkozásuk online megjelenésén. Ugyanakkor nem túl sokkal jelentősebb a már honlappal rendelkezők aktivitása sem. Ezeknek a cégeknek több mint fele egyáltalán nem hirdeti tevékenységét, további 11 % csak offline reklámozási megoldásokat használ, annak ellenére, hogy vállalkozása már megtalálható az interneten.
Kicsit megdöbbentő az adat, de ennek a programnak az eredményeként sokkal több olyan mikro- és kisvállalkozás lesz Magyarországon, akiknek a vezetői felismerik majd az online lehetőséget, hogyan kell és lehet megvalósítani céljaikat.
„Neten a cégem” – ez a neve a most induló, hosszú távra tervezett, az egész országot lefedő és behálózó kezdeményezésnek, a Google Magyarországgal, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, a Budapest Bankkal, a HonlapABC-vel, valamint az Online Marketing Akadémia szakmai támogatásával, közös együttműködésben indul.
Azt remélik e nagyszabású kisvállalkozókat segítő program eredményeként, hogy még 2011-ben legalább 25 000 vállalkozás nyit az online megjelenés felé, azaz létrehoz egy honlapot és a felajánlott eszközök segítségével alapozza meg jövőbeni sikereit.
A program indulásában, kezdeményezésében résztvevő cégek mindegyike a saját profiljának megfelelő termékkel, tudásanyaggal, vagy szolgáltatással járul hozzá a megcélzott kisvállalkozások támogatásához. Összeállítottak egy kezdőcsomagot saját portfóliójukból, amely ezeknek a cégeknek, az online megjelenés és reklámozás problémájának megoldásában nyújthat segítséget, egy meghatározott időszakon át díjmentesen.
A “Neten a Cégem” kezdőcsomag tartalmazza:
Ezeket a programban résztvevő cégek díjmentesen vehetik igénybe:
– ingyenes weboldal, egyszerű, nagyon könnyen használható adminisztrációs kezelőfelülettel, választható sablonokkal 6 hónapig.
– ingyenes . hu domain regisztrálás és – fenntartás 6 hónapig.
– ingyenes Internet Bank használat.
– 15. 000 Ft értékű Google AdWords kupon az elinduláshoz.
Akár a programban résztvevőknek, akár más fejlődni kívánó kisvállalkozóknak publikus a „Neten a Cégem” kézikönyv, amit az Online Marketing Akadémia dolgozott ki. Ez a könyv egy 60 oldalas tudásanyag, megtöltve alapvető információkkal, példákkal, ötletekkel, amelyek azonnal megvalósíthatóak. Ez elengedhetetlen a most induló online kisvállalkozások számára. A kézikönyv nem csak online, hanem offline is több százezer példányszámban kerül a kisvállalkozók elé, többek között a HVG és a Haszon Magazin melléklete lesz.
Érdekes és érdemes lesz figyelni, hogyan kamatoztatják hónapok múlva, az eddigi ismeretlenség homályából előbukkanó cégek a program adta online lehetőségeket.