Neten a cégem

Neten a cégem – a folytatás

 

A Google Magyarország által útjára indított neten a cégem kis -és középvállalkozásokat segítő program országos rendezvénysorozatának keretében legutóbb áprilisban, Miskolcon látták el hasznos információkkal a programot igénybe vevő vállalkozókat. Emellett a kezdő lépéseket ingyenes tanfolyamon sajátíthatták el.
Mint ismeretes, a neten a cégem nevű program a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal karöltve azt a célt tűzte ki, hogy a kis -és középvállalkozások internetes megjelenését elősegítse, valamint a hatékony online reklámozás alapjait megtanítsa.
Szeptember 29.-én Székesfehérváron a Vörösmarty Színház ad otthont az ismét megrendezésre kerülő neten a cégem egész napos rendezvénynek. A részvétel most is csak egy regisztráción múlik a Neten a cégem weboldalon.
Kezdetnek bemutatásra kerül ismét a program, és olyan vállalkozások sikertörténeteit osztják meg a résztvevőkkel, akik az elmúlt fél év alatt a program segítségével lettek sikeresek és nyereségesek.
Meghívott előadó a Vatera aukciós oldal ügyvezetője, Gerő Viktor, aki a sikeres internetes megjelenésről tart előadást.
Majd szó lesz a weboldalak felépítéséről, mit és hogyan lehet megtenni egy oldallal, és mi az, amit már nem érdemes, vagy nem szabad.
Az internetes reklámok, az AdWords megismertetése alappillére az internetes megjelenésnek, amit részletesen bemutatnak, és az online reklám hasznos trükkjeivel is gazdagodhatnak a résztvevők.
Azok között pedig, akik legalább 6 programon részt vettek, és ezt az internet útlevéllel, amit a rendezvényeken kaptak bizonyítani is tudják, a nap végén 1 db Asus EEE PC-t, és 1 db Samsung Galaxy S okostelefont sorsolnak ki.

Neten a cégem – bemutatkozás

A Google Magyarország február 2-án jelentette be a kis- és középvállalkozásoknak szóló fejlesztési programját: Neten a cégem névvel.
Nyitra Zsolt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára nyitotta meg az ez alkalomból összehívott sajtótájékoztatót, jelenléte erősítette azt a tényt, amit hangoztatott is, miszerint a Neten a cégem összhangban áll a kormány stratégiájával. Szerinte ez hálót ad a kis- és középvállalkozások alá, mellyel eljuthatnak az internet, ezzel párhuzamosan pedig a siker és a sikeresség irányába.

Offline kontra online

Az Ipsos – a Google Magyarország felkérésére készített – kutatásából tisztán kiderül, hogy a mikro- és középvállalkozások 63%-nak nemhogy holnapja nincs, de még nem is gondolkodott azon, hogy valamilyen módon megjelenhetne az interneten. A fennmaradó többi százalék pedig, vagy rosszul használja meglévő honlapját, vagy meglévő honlapja mellett mégis offline megoldásokat választ a hirdetéseihez.

S hogy miért ez a jelenség?

Mert kellő tudás, információ és tapasztalat hiányában a vállalkozók nem bíznak az online megjelenés sikerében. A felmérésből kiderült az is, hogy a legtöbb kis- és középvállalkozó motivált lenne ugyan az elindulásban, de egyszerűen nem tudja, hogyan kell, nincsenek tisztában ennek költségeivel. Megtennék ugyan az első lépést, ha szakértői segítséget, ingyenes próbalehetőséget és pozitív példát kapnának. Ehhez nyújt segítséget a Neten a cégem nevű program.

A program

A program keretében az alábbi szolgáltatáscsomag született meg, az internetes eszközök díjmentes igénybe vételéhez, kipróbálásához, az internetes megjelenés kezdő lépéseként:

– ingyenes domain regisztráció, honlapkészítő program és hosting, 6 hónapig ingyenesen a miskolci Honlap ABC felajánlásával.
– ingyenes AdWords hirdetési lehetőség 15.000 forint értékben az új ügyfeleknek és ingyenes regisztráció a Google Helyek szolgáltatásában.
– díjmentes Internet Bank számlacsomag, 12 hónapi érvényességgel.
A szolgáltatáscsomag elemeit egyenként is igényelhetik az érdeklődők.

A Neten a cégem programot a Google Magyarország a Budapest Bankkal és a Honlap ABC-vel együtt hosszú távra fejlesztette ki.
A Google egyedi keresőtechnológiái lehetővé teszik, hogy milliónyi ember elé tárják a keresett információt, s nem utolsó sorban a Google rendelkezik a világon a leghatékonyabb hirdetési programmal.
A Budapest Bank teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat nyújt a kisvállalkozások részére és olyan számlacsomagot, valamint szoftverhasználatot nyújt a program keretében, amivel akár költségcsökkentés is elérhető.
A Honlap ABC honlapkészítő programjával, akár felhasználói szintű számítógépes tudással is igényes weboldalt varázsolhat.
Ehhez Önnek, mint vállalkozónak csak annyit kell tennie, hogy regisztrál a Neten a cégem honlapon. Azon túl, hogy kezébe adják azokat az eszközöket, melyekkel megalkothatja weboldalát, további segítséget is talál az oldalon, oktatási anyagok formájában. Továbbá, a Neten a cégem rendezvényein hasznos információt hallhat, ingyenes oktatáson vehet részt. Ezt a tudást vállalkozásának az interneten való hatékony megjelenéséhez használhatja.

Ahhoz, viszont, hogy Ön az internet adta potenciálokat kiaknázza, fel kell ismernie azt is, mennyire fontos az online marketing megoldásokra költeni. Mennyire fontos, hogy weboldalát, weboldalait szakemberek menedzseljék.
Az online eszközök helyes használata el kell ismerni, nem egyszerű azok számára, akik még soha nem foglalkoztak az internettel, minimális számítógépes ismerettel rendelkeznek. Ugyanúgy, mint bármi mást, ezt is tanulni kell. Erre minden vállalkozónak fel kell készülni, mert nem elég egy weboldalt egyszer elkészíteni, azt fejleszteni, reklámozni, ahogy fentebb említettük menedzselni kell.
Sok esetben egy vállalkozás internetes fejlődését tévhitek akadályozzák.
Ezek a tévhitek viszont eltűnnek akkor, ha Ön, mint vállalkozó megtalálja azt az ügynökséget, aki mindebben segítségére lehet. Aki már sok éves tudását és tapasztalatát bevetve képes a legkisebb vállalkozás weboldalát is, ezzel párhuzamosan magát a vállalkozást „felhozni”.

Egy összetett médiakampány keretében a Google Magyarország minden magyar kis- és középvállalkozóhoz szeretne eljutni. Ezért a meghatározott időn át ingyenesen igénybe vehető eszközök mellett, tavasztól vidéki és fővárosi körutat is szerveznek, ahol a marketing ügynökségek személyesen is szakmai segítséget, illetve tájékoztatást nyújthatnak Önnek, mint az internet színpadára lépő vállalkozásnak.

Ilyen ügynökség a mi cégünk is, aki már lassan egy éve biztosítja az új ügyfelei számára a Google által biztosított 15000Ft értékű Google AdWords kupont amivel ki tudja próbálni az online hirdetést.

Cégünk munkatársai részt vesznek minden Google által szervezett képzésen, azért hogy napra készen legyünk azokkal az információkkal amiket a világ negyedik legnagyobb cége biztosít számunkra és ügyfeleink számára.

A Google AdWords rendszere egy elég bonyolult rendszer, nekünk is szükséges a folyamatos képzés ahhoz, hogy napra készen legyünk az összes újítással, és hogy az igényeinek a legmegfelelőbb online reklám kampányt tudjuk biztosítani.

Amennyiben a a Neten a cégem felkeltette az érdeklődését, de Ön mégis úgy dönt, hogy egy szakemberre bízza az online reklám kampányát, vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi felvázoljuk Önnek, hogy mi mennyibe kerül és ebből hány potenciális ügyfelet tudunk Önnek hozni.

Cégünk fő profilja a keresőoptimalizálás, hogy ez mit jelent el tudja olvasni a megfelelő menü pont alatt, de azt előzetesen elmondjuk, hogy mi juttatjuk be a természetes találati lista elejére azokat az oldalakat amik ott vannak.