Összeáll az Apple, a Samsung és a Google

Sokkal inkább el tudjuk képzelni a három óriáscéget vérre menő ellenfélként (ahogyan a perek is bizonyítják), mintsem partnerekként. Ezért is járta be egyhamar a világsajtót, hogy a Google és az Apple valamint a Samsung egy közös cél érdekében fog össze.

Azt gondolnánk, valami óriási jelentőségű dologról van szó, ha ellenfelekből partnerekké válnak, amiben igazunk is van.
A Samsung, az Apple és a Google olyan szabadalmakat szeretne közösen megszerezni, amit nemrég bocsátott aukcióba a csőd szélén álló Kodak cég.
Ám a Kodak az eddig féltve őrzött készleteiért kétmilliárd dollárt, majd félbillió forintot szeretne, míg a három óriáscég szerint közel sem ér annyit a portéka. S, mivel ebben a tekintetben az Apple, a Samsung és a Google véleménye is azonos volt, a három cég összefogott, hogy közösen félmilliárd dollárért próbálják megvásárolni a szabadalmi csomagot. Az összefogás érthető, hisz ha külön-külön kezdenek el licitálni, akkor épp saját maguk ellen dolgoznak, mert a végeredmény az lesz, hogy még jobban felverik az árakat.

Egyébként a hasonló jellegű összefogás nem új keletű, ha nagyobb szabadalmi csomagokat akarna több cég megszerezni, régebben az Apple például a Microsofttal és RIM-el fogott össze a Nortel 3G/4G szabadalmainak felvásárlása miatt.