Retro Véradás 2012 – ismét rekord született

Mikor beharangoztuk, hogy szeptember 8 és 9-én a Városmajorban ismét Retro Véradás napot tart az Országos Vérellátó Szolgálat,

akkor csak óhajunkat fejezhettük ki, hátha idén megszületik az ezer fős rekord.
Örömmel jelenthetjük be, hogy valamilyen szinten az ezer fős rekord megszületett, hisz 1039-en jelentkeztek véradásra, amiből 812-en bizonyultak alkalmasnak erre, ebből pedig 208 első véradó volt, és 497 fő volt, akik 30 év alattiak voltak.
Ezzel mindenképp sikerült a tavalyi eredményeket túlszárnyalni. Tavaly 905 jelentkezőből 715 személy adhatott vért.

A nagy számú 30 év alatti véradók példamutató jelentkezésükkel és véradásukkal már most egy olyan jövőt mutatnak, amire bátran támaszkodhatunk, ha a vérkészletek szinten tartására van szükségünk.
A véradók jutalma nem maradhatott el idén sem, a Retro Menü mindenkit várt: 0,33 ml sör, egy pár virsli, bukta vagy sósperec és egy tábla csokoládé, természetesen a retro zene, a retro hangulat is meg volt. Emellé a lelkes véradók ajándékcsomagot is kaptak.

Az Online Reklám, mint a Retro Véradás nap internetes médiatámogatója bízik benne, hogy mindazok, akik most vért adtak az év további részében sem feledkeznek meg a véradás szükségességéről.