Retro véradás 2011

A véradás mindig is központi kérdése volt a társadalomnak, egészséges vérre bárkinek, bármikor szüksége lehet, ám tudjuk, a vérkészletek sajnos végesek. Ezért van égető szükség az önkéntes véradókra, akik nagyban hozzájárulnak a vérkészletek országos szinten tartáshoz. Ami a társadalomban élő emberekre nézve stratégiai fontosságú.

Az ’50-es, ’60-as, ’70-es, de még a ’80-as években is a véradás igazi „esemény”-nek számított, egy különleges hangulatú rendezvény volt, ami közösségbe gyűjtötte az ismeretlen és ismerős embereket egyaránt. Valamilyen formában ünnep volt, összetartozást szimbolizáló társadalmi esemény, ahol közösen ünnepelhették egymást a véradók, és azokat a beteg embereket, akik nekik köszönhették az új esélyt az életre.

Mára már, ha tagadjuk, ha nem megkopott ez a valamikori magasztos eseményszámba menő véradási hangulat. A mai fiatalok csak a szülők, esetleg a nagyszülők élménybeszámolóiból alkothatnak képet, hogy milyen volt „akkor” véradónak lenni. Hogy milyen volt a kellemes, beszélgetős hangulat, milyen volt ismeretlen emberekkel sört iszogatni, vagy a virsli, a bambi. Ezek mind-mind képesek voltak hozzájárulni az összetartozás erejéhez, az egymás segítésének érzéséhez.

Ugyanezt a hangulatot szeretné ismét felidézni 2011. szeptember 3-án a Retro Véradás nap. Emellett a rendezvény legfőbb célja a nyár végi vérkészletek pótlása. Azt is mondhatnánk az esemény a „kellemes a hasznossal” ötvözése. Mivel a nyári időszakban nehezebb megszólítani az embereket, a retro rendezvény épp alkalmas erre, maga a rendezvény üzenete pedig – a véradás – segít megelőzni a vérkészletek csökkenését.
Aki véradáshoz nyújtja a karját, annak pedig jutalmul ingyenes sör, virsli és sósperec vagy bukta, valamint az elengedhetetlen retro hangulat jár.
A Retro Véradás elsődleges célcsoportját értelemszerűen a potenciális véradók alkotják, azaz a 18-60 év közötti, egészséges emberek. Ezért a rendezvényre több ezer látogatót, köztük legalább 1000 önkéntes véradót várunk, amivel a fiatal generáció figyelmét is felhívhatjuk a véradásra.
A Retro Véradás kampány nem titkolt üzenete a rendezvényen túl, hosszú távon hozzájárulni a véradás jelentőségének hangsúlyozásához és a lakosság mozgósításához.
A Retro Véradás kampány többi részletet megtalálják az OVSZ Facebook oldalán.
A Retro Véradás internetes médiatámogatója az online-reklam.net, az esemény szervezője pedig az Országos Vérellátó Szolgálat. Nevükben is szeretnénk köszönetet mondani, azoknak az internetes partnereinknek, akik ingyenesen hozzájárultak a közhasznú projekt reklámozásában.

Chat mindenkinek

Épületenergetika

Budapesti cégek és vállalkozások

Egészség – szépség apróhirdetések

Villanyszerelő Szakmai Fórum

Windows és Linux hogyanok

Movie and Music

Használt autó apró

X Faktor hírek

Narancs linkkatalógus

Csillag születik

Utazás Videó

Képes katalógus

Sudoku ingyen

Különkiadás