Retro Véradás nap: majdnem ezer jelentkező

Szeptember 3-án, idén harmadjára volt lehetősége mindazoknak vért adni a Városmajorban, akik szívükön viselik a vérkészletek alakulását, és a retro hangulat felidézésével egy kellemes napot is eltölthettek.
Az Országos Vérellátó Szolgálat szervezésében létrejövő Retro Véradás rendezvény egyrészt a régi véradások hangulatát szerette volna felidézni a sörrel, a buktával és a sóspereccel, másrészt a véradások közösségformáló erejét is erősíteni akarta.
A véradók már a rendezvény nyitása előtt háromnegyed órával türelmesen várták, hogy részesei lehessenek a nyár végi, őszi vérkészletek gyarapításának, s ezzel a rászorulókon, betegeken segítsenek.
A több hónapos előkészületek nyomán példaértékű számban jelentkeztek véradásra, ezzel az idei Retro Véradás napot téve a legsikeresebbé az OVSZ történetében.
A végeredmény: 905 jelentkezőből, 715-en adhattak vért, s ami példátlan, ebből 334 első véradó volt, s ami még inkább emeli a rendezvény sikerét, a jelentkezők 62 százaléka 30 év alatti korosztályba tartozott.
Ezzel pedig elmondható, hogy a Retro Véradás nap sikere a vérkészlet gyarapítása mellett nagyban hozzájárult a jövő véradó-generációjának megteremtésében. Hisz rájuk fontos feladat hárul, néhány év múlva nekik kell biztosítani az ország folyamatos vérellátását.
Az Online Reklám mint a Retro Véradás internetes média támogatója szintén nagyon büszke az eredményre, hiszen a 30 év alatti korosztály célzása tudatosan az internet segítségével történt és nagyon örülünk hogy aktív részesei lehettünk ennek a projektnek.
Köszönet mindazoknak, akik közreműködésükkel hozzájárultak a véradók erkölcsi megbecsüléséhez, és külön köszönet a retro véradás oldalon felsorolt weboldalak támogatásáért.